"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Την προεκλογική εκδήλωσή της διοργανώνει η Ανταρσία στο Αιγαίο–Αντικαπιταλιστική Αριστερά, τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, στο κτίριο «Ευ ζην» (κάτω Λέσχη) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στις 7.00 μ.μ.

Τη συζήτηση θα ανοίξουν οι Τάκης Τσιρεπλής, υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και Στρατής Παυλής, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου.

Ο Άγγελος Χάγιος ("Αντικαπιταλιστική Ανατροπή") μιλά Red Notebook

Red Notebook: Μια αυτοτελής υποψηφιότητα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα ήταν περισσότερο κατανοητή το ’89 ή το ’96: θα την επέτρεπε, ίσως, το τότε τοπίο στην Αριστερά. Σήμερα όμως, σε συνθήκες Μνημονίου, πώς δικαιολογείται η επιμονή στη στρατηγική της ξεχωριστής συγκρότησης αυτού του τμήματος της Αριστεράς; Το «όχι στο Μνημόνιο και τον Καλλικράτη – αυξήσεις στους μισθούς», που επιλέγετε ως κεντρικό σύνθημα, δεν θα μπορούσε να εκφράζεται από μια ενωτική υποψηφιότητα;

Άγγελος Χάγιος: Η άγρια αντεργατική επίθεση της χούντας κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ, ο αντιδραστικός Καλλικράτης στο φόντο της κρίσης του συστήματος απαιτούν από την Αριστερά ένα συνολικό πρόγραμμα εργατικής απάντησης και προοπτικής. Στην ανάγκη αυτή συμβάλει το πολιτικό πρόγραμμα της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής».

6 λεπτά για την κρίση

3 λεπτά για τους εργαζόμενους

3 λεπτά για τα δημοκρατικά δικαιώματα

3 λεπτά για τη νεολαία

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Περιοδείες σε Λήμνο και Σκουτάρο Λέσβου

Τη Λήμνο θα επισκεφτεί στο τριήμερο 27-28-29 Οκτώβρη κλιμάκιο της Ανταρσίας στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Τάκη Τσιρεπλή.

Ακόμη, την Τετάρτη 27 Οκτώβρη κλιμάκιο της Ανταρσίας στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Στρατή Παυλή θα επισκεφτεί το Σκουτάρο και την Άναξο μετά τις 6.30 μμ.


Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Δηλώσεις Υποψηφίων, μέρος 2ο

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Απόπειρα αποκλεισμού από τις εκλογές της "Θεσσαλονίκης της Ανατροπής"


Η Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη της Ανατροπής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Καλλικράτη» καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια αποκλεισμού της από τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, που έλαβε χώρα σήμερα 23-10-2010, κατά τη διαδικασία ανακήρυξης του Συνδυασμού. Συγκεκριμένα, με το επιχείρημα ότι αναφέρει στον τίτλο της τις λέξεις «ΕΕ» και «ΔΝΤ», επιχειρήθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης να μην ανακηρυχθεί ως Συνδυασμός που κατέρχεται στις Δημοτικές Εκλογές.

Περιοδεία στη Βατούσα

Κλιμάκιο της Ανταρσίας στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Στρατή Παυλή θα επισκεφτεί την Δευτέρα 25 Οκτώβρη, μετά τις 7.00 μ.μ., τη Βατούσα.

Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση Στο Μωριά (Βί...

Με στημένα γκάλοπ μεθοδεύεται η χειραγώγιση της λαϊκής ψήφου

Το Σάββατο 23.10.2010 υποψήφιος της Ανταρσίας στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά στη Λέσβο δέχτηκε τηλεφώνημα από την εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO, όπως του είπαν, για μια έρευνα σχετικά με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στη Λέσβο.


Σε αυτήν την έρευνα δεν υπήρχε η επιλογή της Ανταρσίας στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά και του υποψήφιου περιφερειάρχη Τάκη Τσιρεπλή. Η δικαιολογία για αυτή την προκλητική αυθαιρεσία ήταν ότι η GPO εκτιμά πως ο Τάκης Τσιρεπλής δε θα πάρει πολλούς ψήφους, γι’ αυτό και η υποψηφιότητά του τοποθετήθηκε στους “λοιπούς”.

Επειδή λοιπόν ο πολιτικός λόγος της Ανταρσίας στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά δεν είναι της αρεσκείας των στελεχών της συγκεκριμένης εταιρείας, της οποίας πρόεδρος είναι ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε να είναι ο μοναδικός ανάμεσα σε 6 υποψήφιους που δεν είναι επώνυμος, αλλά “λοιποί”.

Με στημένα γκάλοπ μηδενικής αξιοπιστίας επιχειρούν συγκεκριμένα συμφέροντα να χειραγωγήσουν τη λαϊκή ψήφο. Δε θα τους βγει. Το Μνημόνιο ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ και όλο το χρεοκοπημένο σκηνικό που κυβέρνησε μετά τη μεταπολίτευση θα είναι ο χαμένος των εκλογών στις 7 Νοέμβρη.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά για τη Χίο

Οι φετινές εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση γίνονται μέσα σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, με την αγαστή συνεργασία του ΛΑΟΣ και της ΝΔ, προχωρά στην σφαγή των δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας, επιδιώκοντας την επιστροφή στον κοινωνικό μεσαίωνα.

Ο Άγγελος Χάγιος (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική) στον Αθήνα 9,84

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Το έλλειμμα θα κριθεί στις εκλογές

Οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου και των στελεχών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι δε θα υπάρξουν άλλα αντιλαϊκά μέτρα έχουν μηδενική αξία. Το ίδιο κατηγορηματικοί ήταν και με το “λεφτά υπάρχουν” για αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις και για την προσφυγή στο ΔΝΤ. Τι ακολούθησε είναι γνωστό.

Ο Άγγελος Χάγιος (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική) στη ΝΕΤ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία σε Αγ. Παρασκευή και Νάπη

Κλιμάκιο της Ανταρσίας στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Τάκη Τσιρεπλή και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Στρατή Παυλή θα επισκεφτεί την Πέμπτη 21 Οκτώβρη, μετά τις 7.00 μ.μ., την Αγία Παρασκευή και τη Νάπη.

Χίος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης...

Η υποκρισία δεν έχει όρια. Τα κροκοδείλια δάκρυα, οι δηλώσεις και οι περιοδείες της Νομαρχίας και της Θεολογίτου δεν ξεγελούν τους ανθρώπους που είδαν σπίτια, αμάξια και μαγαζιά να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες.

Όλος ο κόσμος μπορεί να δει πως τα “έργα” που κάναν και επέτρεψαν να γίνουν όλα αυτά τα χρόνια οι γαλαζοπράσινοι τοπικοί μας άρχοντες, νομάρχες και δήμαρχοι, χωρίς καμία μελέτη στις περισσότερες των περιπτώσεων, οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Τ. Τσιρεπλής: “Στις 7 Νοέμβρη ψηφίζουμε και λέμε όχι στα νέα μέτρα”

Μπροστά στη φιλολογία για αύξηση του ελλείμματος που έρχεται να διαμορφώσει το κλίμα για νέα σκληρότερα μέτρα αμέσως μετά τις εκλογές, ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά Τάκης Τσιρεπλής δήλωσε τα εξής:

“Η κυβερνητική προπαγάνδα μάταια προσπαθεί να διαμορφώσει κλίμα αποδοχής του νέου μνημονίου που ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ με πρόσχημα την αύξηση του ελλείμματος.

Το μόνο που δείχνει η πορεία του ελλείμματος είναι η αποτυχία των μέτρων σε ό,τι αφορά τους δεδηλωμένους στόχους. Η προσήλωση στην πολιτική του Μνημονίου όμως δείχνει ότι άλλος είναι ο πραγματικός στόχος: η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η κατάργηση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας, κάθε δικαιώματος για τους εργαζόμενους.

Αυτή την πολιτική ζητά να δικαιώσει ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές προκειμένουν να πάρει νέα μέτρα από την επόμενη κιόλας μέρα.

Μαύρο λοιπόν στους υποψήφιους της κυβέρνησης, στήριξη της Ανταρσίας στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά για να πούμε το διπλό όχι σε Μνημόνιο και Καλλικράτη, το όχι στην πληρωμή του χρέους που υποθηκεύει τη ζωή των εργαζόμενων και το μέλλον της νέας γενιάς”.

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ στο ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Α. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ & ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

ΤΣΙΡΕΠΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ)    Περιφερειάρχης   
ΠΑΥΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ        Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου   
ΛΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ        Αντιπεριφερειάρχης Ν. Σάμου   
ΓΑΝΙΑΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ)        Αντιπεριφερειάρχης Ν. Χίου   

Β. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


1    ΚΑΡΑΠΕΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ   
2    ΚΟΥΒΔΟΣ ΙΑΣΩΝ    ΙΚΑΡΙΑΣ   
3    ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΛΕΣΒΟΥ   
4    ΑΘΗΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΛΕΣΒΟΥ   
5    ΑΛΧΑΤΖΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ     ΛΕΣΒΟΥ   
6    ΒΑΜΒΟΥΡΕΛΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ    ΛΕΣΒΟΥ   
7    ΓΕΩΡΓΟΚΩΣΤΑ ΣΟΦΙΑ    ΛΕΣΒΟΥ   
8    ΓΚΙΚΑ ΕΥΦΗΜΙΑ (ΕΦΗ)    ΛΕΣΒΟΥ   
9    ΖΑΧΟΥ ΕΛΕΝΗ            ΛΕΣΒΟΥ   
10    ΙΝΤΖΙΡΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΛΕΣΒΟΥ   
11    ΚΑΡΙΩΤΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ    ΛΕΣΒΟΥ   
12    ΚΛΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ            ΛΕΣΒΟΥ   
13    ΚΡΕΑΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΛΕΣΒΟΥ   
14    ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ    ΛΕΣΒΟΥ   
15    ΜΠΑΛΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ     ΛΕΣΒΟΥ   
16    ΠΑΖΙΑΝΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ        ΛΕΣΒΟΥ   
17    ΣΓΑΤΖΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ    ΛΕΣΒΟΥ   
18    ΤΑΞΕΙΔΗ ΑΝΝΑ            ΛΕΣΒΟΥ   
19    ΨΑΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ    ΛΕΣΒΟΥ   
20    ΨΥΛΛΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ            ΛΕΣΒΟΥ   
21    ΑΒΑΡΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ    ΛΗΜΝΟΥ   
22    ΔΕΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ           ΛΗΜΝΟΥ   
23    ΚΡΑΣΣΑ ΛΟΥΚΙΑ            ΛΗΜΝΟΥ   
24    ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ    ΛΗΜΝΟΥ   
25    ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΣΕΒΑΣΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΣΑΜΟΥ   
26    ΚΡΑΝΤΙΝΟΥ ΜΥΡΟΠΗ    ΣΑΜΟΥ   
27    ΠΑΓΚΑΛΙΑ ΕΛΕΝΗ    ΙΩΑΝΝΗΣ    ΣΑΜΟΥ   
28    ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ    ΣΑΜΟΥ   
29    ΤΣΑΓΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΣΑΜΟΥ   
30    ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΣΑΜΟΥ   
31    ΧΑΤΖΗΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ    ΣΑΜΟΥ   
32    ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΖΑΝΝΗΣ    ΧΙΟΥ   
33    ΑΣΠΡΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΧΙΟΥ   
34    ΒΟΥΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΧΙΟΥ   
35    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ    ΧΙΟΥ   
36    ΔΗΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ            ΧΙΟΥ   
37    ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ    ΧΙΟΥ   
38    ΚΟΥΝΟΥΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΧΙΟΥ   
39    ΚΡΙΚΙΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΧΙΟΥ   
40    ΣΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΧΙΟΥ   
41    ΦΙΣΤΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ            ΧΙΟΥ   

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη τύπου στη Χίο

Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά θα παρουσιάσει στη Χίο την εκλογική της διακήρυξη και το ψηφοδέλτιό της, σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στο καφέ του Κήπου.

Μας προκαλούν; Θα τους περιμένουμε...

Όλοι στην προεκλογική “αναπτυξιακή” περιοδεία των Μενδώνη, Θεολογίτου, Τσουρή τη Δευτέρα στη Χίο, να τους δώσουμε το “καλωσόρισμα” που τους αρμόζει...


Είναι τουλάχιστον προκλητικό στην εποχή του Μνημονίου των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΝΤ-ΕΕ και των αντεργατικών ρυθμίσεων, των περικοπών, των απολύσεων, της ανεργίας και της φοροεπιδρομής στο λαϊκό εισόδημα, να ξοδεύονται τεράστια ποσά για να οργανώνονται φιέστες για εγκαίνια (του Βυζαντινού Μουσείου στο Τζαμί καλή ώρα) και εγκρίσεις κονδυλίων για άλογα και αγάλματα (βλ. άγαλμα Πλαστήρα).

Ο σωστός πολιτικός...

...άλλοτε φοράει μπλέ, άλλοτε πράσινα κι άλλοτε φοράει τον μανδύα Νέας Αντίληψης κι ας πηγαίνει χέρι – χέρι με τους προηγούμενους. Κάνει και ξανακάνει ακίνδυνες ερωτήσεις στη βουλή για τις εντυπώσεις, μα δίχως ο κόσμος ποτέ να παίρνει πραγματικές απαντήσεις και να βλέπει κάτι να αλλάζει.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η κερδοσκοπία απειλεί ανθρώπους και περιβάλλον

Το γεγονός ότι τα τυροκομεία στη Λέσβο είναι απειλή για το περιβάλλον επιβεβαιώνει η Πράξη Βεβαίωσης Παραβάσεων (αριθμός πρωτοκόλλου 1680/20-09-2010) που έφερε στο προσκήνιο το σχετικό δελτίο του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σκαλοχωρίου «Δρυς».
Η λογική που θεωρεί τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος από τα απόβλητα της βιομηχανίας περιττά έξοδα, είναι η ίδια λογική που ισοπεδώνει τους αγροτοκτηνοτρόφους με εξευτελιστικές τιμές αγοράς γάλακτος. Είναι η λογική που θεωρεί ότι το κέρδος προηγείται από τον άνθρωπο και το περιβάλλον, που βρίσκει λογικό να καταστρέφεται η γη μας, να βιώνουν οικονομική ομηρία όσοι παράγουν σε αυτή τη γη, για χάρη των κερδών μια χούφτας βιομηχάνων, μετόχων κλπ.
Συνένοχος σε αυτή την καταστροφική πορεία η πολιτική εξουσία, η ΕΕ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με το νομάρχη Λέσβου Βογιατζή, τον υποψήφιό της για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, που ανέχονται αυτές τις πρακτικές. Η λεγόμενη “πράσινη ανάπτυξη” δεν είναι τίποτα άλλο από την ολοκληρωτική παράδοση των πάντων στο κεφάλαιο. Οι νόμοι και οι κανονισμοί που προστατεύουν τον εργαζόμενο άνθρωπο και περιβάλλον μένουν στα χαρτιά, μπροστά στην προτεραιότητα του κέρδους.
Αυτοί οι μηχανισμοί της συνενοχής είναι που συγκροτούν και τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις περιφερειακές-δημοτικές εκλογές. Για αυτό κάνουν την πάπια για το θέμα, δείχνοντας έτσι ότι ταυτίζονται με την πολιτική της ανοχής απέναντι σε όποια επιχείρηση καταστρέφει το περιβάλλον.
Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καλεί σε μαχητική συσπείρωση και αγώνα για να μπει οριστικό τέρμα στην καταστροφή και την υπονόμευση κάθε μέλλοντος για τον τόπο.

Η αντικαπιταλιστική αριστερά στις περιφερειακές εκλογές

Η αντικαπιταλιστική αριστερά παρεμβαίνει στις 10 από τις 13 περιφέρειες με ψηφοδέλτια ανατροπής.


Διαβάστε τις διακηρύξεις από:

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΔΟΛιοφθορά στα Ελληνικά Γράμματα

Δείτε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ των Σχολιαστών Χωρίς Σύνορα για το κλείσιμο από του εκδοτικού οίκου Ελληνικά Γράμματα από τον ιδιοκτήτη του, τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, καθώς και το μαχητικό αγώνα των εργαζομένων για σώσουν τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους:


"ΔΟΛιοφθορά στα Ελληνικά Γράμματα" from sxoliastesxwrissynora on Vimeo.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Φτωχός συγγενής η παιδεία στην Ελλάδα του Παπανδρέου

Η φιέστα των εγκαινίων του “ψηφιακού σχολείου” στη Λήμνο από τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας δεν μπορεί κρύψει την πραγματικότητα: στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ η παιδεία είναι φτωχός συγγενής.
Τι δεν θα πει η κυβερνητική προπαγάνδα για το νομό που επισκέπτεται το κλιμάκιο της κυβέρνησης:
➡    από τα γυμνάσια και τα λύκεια λείπουν βασικά βιβλία, ακόμα και για τα μαθήματα κατεύθυνσης με αποτέλεσμα την κακή προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Η προσπάθεια της κυβερνητικής προπαγάνδας να μεταφέρει την ευθύνη στην απεργία των φορτηγατζήδων δεν έχει καμία βάση: δεν μπορείς να μεταφέρεις κάτι που δεν υπάρχει...
➡    Στο ΕΠΑΛ Καλλονής λείπουν 6 καθηγητές, ενώ 6 τμήματα κάνουν μάθημα σε λυόμενα, μέσα στη βρόμα και με τα νερά που μπαίνουν από παντού.
➡    Στο Λύκειο Πέτρας το μάθημα γίνεται σε ακατάλληλα, επικίνδυνα κτίρια.
➡    Στο ΕΕΕΕΚ Μυτιλήνης τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αντιμετωπίζονται σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού, καθώς στοιβάζονται σε κοντέινερ, τα οποία αντικατέστησαν τις εγκαταστάσεις με αμίαντο...
➡    Οι επισκευές στο 5ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης σταμάτησαν, γεγονός που ξεσήκωσε τους γονείς, καθώς τα παιδιά τους για χρόνια στεγάζονται σε λυόμενα.
➡    Στο Γυμνάσιο Καλλονής λείπουν 3 καθηγητές.
➡    Στο Λύκειο Άντισσας λείπουν 3 καθηγητές.
➡    Στο Γυμνάσιο Πέτρας λείπουν 4 καθηγητές.
➡    Στην ΕΠΑΣ Μυτιλήνης λείπουν μια σειρά καθηγητές ειδικοτήτων.
Ο κατάλογος είναι ενδεικτικός, δεν είναι συνολικός. Αν το θέμα εξεταστεί συνολικά για όλη την περιφέρεια Β. Αιγαίου, οι διαπιστώσεις είναι τραγικές. Το συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αδιαφορεί για τις συνθήκες όπως και για το περιεχόμενο της δημόσιας εκπαίδευσης που αφορά τα παιδιά της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπουργός Παιδείας για το παιδί της προτίμησε το ακριβοπληρωμένο πρόγραμμα ιδιωτικού σχολείου. Όλα αυτά θέλει να κρύψει η κακοστημένη κυβερνητική προπαγάνδα που έφτασε σε επίπεδα ολοκληρωτικών καθεστώτων, καθώς επιστράτευσε και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στο ίντερνετ για να προβάλλει τη φιέστα της Λήμνου.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η εκλογική διακήρυξη της Ανταρσίας στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Κατεβάστε τη διακήρυξη σε μορφή pdf από εδώ


Καλούμε σε αντίσταση, αγώνα, ρήξη, λαϊκό ξεσηκωμό
για την ανατροπή Μνημονίου και Καλλικράτη,
για την ανατροπή της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ


Με τον αγώνα και την ψήφο σου στήριξε
ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο ΑΙΓΑΙΟ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


τι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές
ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΟΧΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


Ένα ερώτημα μπαίνει στον κάθε ένα από εμάς: θα γνωρίσει ο Παπανδρέου μια πολιτική ήττα, αφετηρία για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ; Ή θα πάρει το πράσινο φως για να συνεχίσει την πολιτική της κοινωνικής λεηλασίας;

Εποχές χούντας στη Λάρισα: καλούν αγωνιστές στο τμήμα για “υπόθεσή τους”

Δελτίο τύπου της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία:

Την ώρα που ανακοινώνονται αυξήσεις φωτιά στις τιμές των διοδίων, κάποιοι «εγκέφαλοι» της ΕΛΑΣ προχωρούν σε ενέργειες τρομοκράτησης αγωνιστών του κινήματος κατά των διοδίων.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Μάχη ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2011

Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καλεί σε μάχη ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που ετοιμάζουν το ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Καθώς προβλέπει 500 εκατ. ευρώ λιγότερα για Περιφέρειες και Δήμους του Καλλικράτη, σηματοδοτεί μια νέα, μεγαλύτερη λεηλασία για το λαϊκό εισόδημα και τις κοινωνικές ανάγκες για την επόμενη χρονιά, αλλά και μια νέα επιδρομή με αυξήσεις φόρων σε δημοτικό-περιφερειακό επίπεδο.
    Μπροστά σε αυτά Γιακαλής-Βογιατζής σιωπούν, γιατί ουσιαστικά συναινούν. Οι υποψήφιοι των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν θα διστάσουν να «αναπληρώσουν» τις απώλειες από τον προϋπολογισμό με καταλήστευση του εισοδήματος εργαζομένων και φτωχομεσαίων αγροτών σε τοπικό επίπεδο (δημοτικά τέλη, λογαριασμοί νερού κλπ).
    Ο προϋπολογισμός που συζητιέται αποκαλύπτεται πιο άγρια αντεργατικός ακόμα και από το Μνημόνιο. Ο αρχικός στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ, αναπροσαρμόσθηκε στα επίπεδα του 7% (16,3 δισ. ευρώ περίπου). Ο στόχος αυτός αναμένεται να επιτευχθεί με νέα φοροεπιδρομή, κυρίως μέσω της αύξησης του ΦΠΑ στα είδη καθημερινής κατανάλωσης της λαϊκής οικογένειας (από 11% στο 13%), αλλά και της απογείωσης της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, που θα εξισωθεί με αυτή του πετρελαίου κίνησης. Έτσι, ενώ το Μνημόνιο προέβλεπε για το 2011 φορολογικά έσοδα 53,4 δισ. ευρώ, το προσχέδιο προϋπολογισμού μιλά για 54,8 δισ. ευρώ.
Η περικοπή των μισθών, το νέο ενιαίο φτωχολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το άγριο τσεκούρωμα στις δαπάνες για Εκπαίδευση, Υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες έρχονται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων.
-Μαύρο λοιπόν στους υποψηφίους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ και ΔΝΤ
-Να μετατρέψουμε με την ψήφο και τους αγώνες μας τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου σε ναρκοπέδιο για την κυβέρνηση, την πολιτική του μνημονίου και κάθε αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική

Συνέντευξη τύπου ...


... για την παρουσίαση της Διακήρυξης
Πέμπτη 7/10, 1μμ, ξενοδοχείο «Λέσβιον»
Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά θα παρουσιάσει την εκλογική της διακήρυξη σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Οκτώβρη, στις 1 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Λέσβιον» της Μυτιλήνης.  

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Μονόδρομος η μαζική συμμετοχή στην απεργία του δημόσιου τομέα την Πέμπτη 7 Οκτώβρη


Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καλεί τους δημόσιους υπάλληλους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία του δημόσιου τομέα την Πέμπτη 7 Οκτώβρη. Το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και ο προϋπολογισμός του Μνημονίου αποτελούν τη νέα φάση της επίθεσης ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ στον κόσμος της εργασίας. Η επιτυχία της απεργίας της Πέμπτης είναι προϋπόθεση για μια αντεπίθεση των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική του κοινωνικής λεηλασίας και οπισθοδρόμησης.
Η επιτυχία αυτού του αγώνα προϋποθέτει και συγκεκριμένο στρατηγικό στόχο, κόντρα στην πολιτική της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους που είναι η αφετηρία της αντιλαϊκής. Και αυτός ο στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η παύση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από την ΟΝΕ και το ευρώ, η εθνικοποίηση των τραπεζών και η ρήξη με την ΕΕ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να σταματήσει το κοινωνικό πισωγύρισμα.
Αυτά τα αναγκαία βήματα απαιτούν και ρήξη με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που λειτουργούν σαν εχθρός των εργαζόμενων και δουλεύουν για να ηττηθούν οι κοινωνικοί αγώνες. Εξάλλου οι προκάτοχοι τους βρίσκονται στους υπουργούς και τους βουλευτές που μας πουλάνε την την κοινωνία στη συντεχνία τραπεζών-πολυεθνικών-εργοδοτών. Δε θα νικήσουν οι εργαζόμενοι αν δεν πάρουν τα πρωτοβάθμια συνδικάτα στα χέρια τους για να γίνουν ανοιχτά σε κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, δημοκρατικά, μαχητικά και διεκδικητικά.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Απεργία 7 Οκτώβρη και συγκέντρωση

Ούτε «ενιαίο» ούτε «μισθολόγιο» το νέο φτωχολόγιο της κυβέρνησης!

Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση του Μνημονίου και της Τρόικας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για την ανισότητα των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και τις προτάσεις της για νέες περικοπές στις αποδοχές και τα δικαιώματά μας. Βιάζεται να παρουσιάσει «έργο» εν όψει του νέου ελέγχου από την Τρόικα.
Με αυθαίρετες συγκρίσεις, χαλκευμένα στοιχεία και αυθαίρετους υπολογισμούς προσπαθεί να αποκρύψει την απλή αλήθεια, ότι το 80% των δημοσίων υπαλλήλων πληρώνεται μισθούς που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ε.Ε. (λιγότερα από 1300 ευρώ το μήνα). Προσπαθεί να ρίξει στους ίδιους τους υπαλλήλους την ευθύνη για την «επιδοματική» πολιτική που υπηρέτησαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για συγκεκριμένους κλάδους ή κατηγορίες εργαζομένων. Τώρα θέλουν να στρέψουν τους υπαλλήλους τον έναν απέναντι από τον άλλον, τη στιγμή που είναι προφανές ότι θα μειώσουν τους μισθούς όλων μας στο επίπεδο των 1000 ευρώ και θα μας βάλουν να κυνηγάμε το «ατομικό μπόνους» μέσα από το σκύψιμο του κεφαλιού στον διευθυντή ή τον πολιτικό προϊστάμενο!
Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούν να στρέψουν την κοινωνία ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΑΔΕΔΥ χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τον χαμένο μας μισθό, ενώ τόσα χρόνια έκανε πλάτες στην επιδοματική πολιτική και στις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, συναινώντας στη μη εφαρμογή ακόμη και του υπάρχοντος (ελλιπούς) θεσμικού πλαισίου για τις συλλογικές συμβάσεις στο δημόσιο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μισθό από τον οποίο να ζούμε με αξιοπρέπεια ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-ΕΕ. Διαγραφή του χρέους - αρνούμαστε να πληρώσουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήθηκε από μας ούτε για τις ανάγκες μας.
ΟΛΟΙ-ΕΣ στην 24ωρη απεργία του δημοσίου την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου
Συγκέντρωση μπροστά στα Κεντρικά Λύκεια στις 11.00 το πρωί

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, συλλόγων και εργαζομένων 
δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Νέοι υποψήφιοι της "Ανταρσία στο Αιγαίο"

Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά ανακοινώνει τις υποψηφιότητες για τις θέσεις αντιπεριφεριάρχη σε Χίο και Σάμο: 
- Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Χίου: Γαννιάρη Πόπη, μεταλλιολόγος-μεταλλουργός
-Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου: Λουκάς Βασίλης, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Ικαρίας

Ακόμη πέρα από όσους έχουν ήδη ανακοινωθεί, στο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν ως υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι εξής:

Λέσβος
1.Αγαπητός Νίκος, υπάλληλος
2.Βαμβουρέλλης Στρατής, γεωπόνος
3.Κρεασίδης Γιώργος, εκπαιδευτικός
4.Λυμπεράτου Χριστίνα, αγρ. γιατρός
5.Ψάνης Παρασκευάς, τραπεζικός υπάλληλος


Χίος
1.    Ασπρούλης Κωνσταντίνος, υποπλοίαρχος ΕΝ
2.    Συράκης Δημήτρης, ηλεκτρολόγος


Ικαρία
1. Κούβδος Ιάσονας, φυσικός

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ξεκινάμε την Ανταρσία στο Αιγαίο (βίντεο)

Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά έχει έναν αντίπαλο: την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ

Με αφορμή δηλώσεις του Β. Τεντόμα, υποψήφιου περιφερειάρχη «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» που εκφράζει το χώρο του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά έχει έναν αντίπαλο κι αυτός είναι η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ. Αυτή η πολιτική με όπλο το Μνημόνιο και δόγμα την πληρωμή του Χρέους αναιρεί εργατικές και κοινωνικές κατακτήσεις, οργανώνει το κοινωνικό πισωγύρισμα που ζούμε στις μέρες μας. Αυτή την πολιτική στηρίζουν ουσιαστικά.