"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

GO BACK! Μυτιλήνη, Χριστούγεννα 1944 ή Πώς εμποδίστηκε η απόβαση των Εγγλέζων


Η μπροσούρα «Μυτιλήνη, Χριστούγεννα 1944 ή Πώς εμποδίστηκε η απόβαση των Εγγλέζων» εκδόθηκε το Μάρτη του 1945 από την «Ελεύθερη Λέσβο», την εφημέριδα της οργάνωσης του ΕΑΜ στο νησί. Την έκδοση επιμελήθηκαν οι Ηλίας Παρασκεβαΐδης και Τάκης Ελευθεριάδης. Επανεκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση από τις εκδόσεις Μνήμη. Αναδημοσιεύεται από το μπλογκ Η Λέσχη.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

«Μονάχα έτσι θα πάψουν τα σήμερα “θέλουμε” και άβριο “δε θέλουμε”». Μ' αυτά τα λόγια, λένε, πως εξηγούσε στους απλούς ναύτες ένας προϊστάμενός τους ανώτερος, όταν ήρθαν τα καράβια του Turnbull και ο κόσμος δεν ήξερε ακόμα καλά, αν θα γινόταν απόβαση ή όχι.

Αυτή η εξήγηση κλείνει μέσα της ολόκληρη την πολιτική σημασία που είχε η απόβαση. Δεν είχε σκοπό να κάνει στρατιωτική κατοχή το νησί ο Άγγλος Ταξίαρχος. Ερχόταν σα «φίλος» και «σύμμαχος» και γι' αυτό δεν ελεγε «ψέματα», όταν βεβαίωνε πως τα στρατεύματά του «δεν πρόκειται να αναμιχθούν με το καθεστώς της νήσου».


Δεν εκινδύνευε η λευτεριά του λαού της Μυτιλήνης από κείνον. Ο ίδιος δε θα ήθελε να ανακατωθεί και να ρυθμίσει αμέσως τη διοίκηση του τόπου.

Ίσα - ίσα αυτό ήταν το σημαντικό. Η παρουσία μονάχα απ' τ' αποικιακά στρατεύματα θα ήταν αρκετή για να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα και να μπορέσουν να προκύψουν όλες οι ενέργειες οι αντιλαϊκές. Ήταν αρκετός ο αέρας τους για να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες για να καταργηθούν ουσιαστικά «μόνες τους» οι τοπικές λαϊκές αρχές, να διοριστούν αντιλαϊκά στοιχεία για πρόεδροι και άλλοι άρχοντες και ν' αρχίσει πάλι η δράση της γνωστής κλίκας, που άρχισε κιόλας σε άλλους τόπους, όπου η λαϊκή δύναμη ήταν σχετικά μικρότερη.

Ο Turnbull θέλησε να βοηθήσει τη ντόπια αντίδραση να επιβάλει το «κράτος του νόμου» της. Ήθελε να εφαρμόσει ομοιόμορφο καθεστώς στα νησιά του Αιγαίου. Η Μυτιλήνη μονάχα έμενε έξω· ήταν το μόνο νησί που κρατήθηκε εαμικό ολότελα και μπόρεσε ν' αντιδράσει αποτελεσματικά στα σχέδια που γύρεψαν να εφαρμόσουν οι «αρχές» για να εξουδετερώσουν με τρικλοποδιές την επιρροή του ΕΑΜ.

Τραγούδι που έγραψε ο Αγιασιώτης Στρατής Π. Ανεζίκος πάνω στα μπλόκια...

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Παρέμβαση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σάμου-Ικαρίας - Φούρνων με Πειραιά


Ακτιβίστικη παρέμβαση με θέμα τις εξελίξεις στην ακτοπλοΐα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις σε Πειραιά-Ικαρία-Σάμο, έγινε με πρωτοβουλία μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δημοτικό γήπεδο Μελισσίων, όπου η τοπική ομάδα υποδέχτηκε το Καρλόβασι Σάμου. Στο γήπεδο βρίσκονταν φίλοι και των δύο ομάδων. Αναρτήθηκε πανό με σύνθημα: "Άδωνις και εφοπλιστές ετοιμάζουν το νέο Σαμίνα. Όχι στο πλοίο-σαπάκι Ιεράπετρα. Αλληλεγγύη σε Σάμο-Φούρνους-Ικαρία". Παράλληλα διανεμήθηκε στους θεατές του αγώνα ενημερωτικό κείμενο για το πρόβλημα που υπάρχει.
Το ενημερωτικό κείμενο μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΕΡΕΤΡΑ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΜΙΝΑ
Εφιαλτικές μνήμες από το παρελθόν για όλα τα νησιά του νομού Σάμου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι) ξύπνησε η απόσυρση του νέου σε ηλικία πλοίου που εξυπηρετούσε τη γραμμή και η αντικατάστασή του, με το σχεδόν 40χρονo σαπάκι «Ιεράπετρα», που γέρνει από τη μια πλευρά, λόγω μετασκευών.
Υπενθυμίζουμε ότι τη γραμμή αυτή εξυπηρετούσε το «Εξπρές Σαμίνα», το ναυάγιο του οποίου κόστισε 80 ανθρώπινες ζωές, με το νομό να μετράει 37 φέρετρα. Με το «επιχείρημα», ότι το καλό πλοίο καίει πολλά καύσιμα, ενώ το σαπάκι κάνει οικονομία, καταδικάζονται σαν υποψήφιοι ναυαγοί και θύματα, όχι μόνο οι ακριτικοί πληθυσμοί των νησιών, αλλά και όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν ακτοπλοϊκώς σαν παραθεριστές.
Δεν είναι «τοπικό» πρόβλημα του νομού, είναι «φάμπρικα» που θα ανοίξει παντού, σε ακτοπλοΐα, σιδηρόδρομο, αεροπορικές και οδικές συγκοινωνίες, καθώς αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής των τροϊκανών.
Μπροστά στα κέρδη εφοπλιστών, τραπεζιτών, τοκογλύφων, δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές κινητοποιήσεις σε όλα τα λιμάνια του νομού, αλλά και του Πειραιά, από συλλόγους νησιωτών και εργατικά σωματεία, τις οποίες χαιρετίζουμε, στέλνοντας την αλληλεγγύη μας.
*ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ *ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΣΥΧΝΕΣ, ΦΤΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

http://nasosbratsos.blogspot.com/2011/12/blog-post_4337.html


Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Η πλημμυρισμένη Καλλονή είναι έργο της χρεοκοπίας του Καλλικράτη

Ανακοίνωση της Ανταρσίας στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά για την πλημμύρα στην Καλλονή
  • Αποζημιώσεις και απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τους πληγέντες
Η καταστροφική πλημμύρα στην Καλλονή είναι έργο του Καλλικράτη και της πολιτικής των Μνημονίων που εφαρμόζουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Δεν είναι η δυνατή βροχή «ακραίο καιρικό φαινόμενο», δεν απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους ο Δήμος Λέσβου, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου και η κυβέρνηση. Αιτία για τις καταστροφές είναι η τριπλή χρεοκοπία:
*του Καλλικράτη που διαλύει ουσιαστικά την τοπική αυτοδιοίκηση, οδηγεί στην απόλυση αναγκαίο προσωπικό, απαξιώνει τεχνογνωσία και υποδομές. Ο Δήμος Λέσβου αποδεικνύεται ανίκανος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας βροχής και την ίδια στιγμή χαρατσώνει τους δημότες για υπηρεσίες που δεν μπορεί και θέλει να προσφέρει. Η Καλλονή είναι θύμα της λογικής που δίνει τα πάντα στις τράπεζες και ισοπεδώνει τις κοινωνικές υπηρεσίες, της ανταποδοτικότητας που οδηγεί σε ακριβές υπηρεσίες για την κοινωνική πλειοψηφία. Είναι η ίδια πολιτική που διαλύει το μηχανισμό καθαριότητας για να την παραδώσει σαν ώριμο φρούτο στα ιδιωτικά κεφάλαια.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η «Ανταρσία στο Αιγαίο» διοργανώνει συνεστίαση το
Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
στις 9.00 μ.μ.
στο «Αρχοντικό Γεωργιάδη»
(Επάνω Σκάλα, Μυτιλήνη)

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

6 Δεκέμβρη: Δεν ξεχνάμε, αγωνιζόμαστε!

Την Τρίτη 6 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 3 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. Η 6η Δεκέμβρη παραμένει σύμβολο ανυπακοής και εξέγερσης της νεολαίας.

Στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιηθεί πορεία, την Τρίτη 6/12, στις 6.00 μ.μ. στα Κεντρικά Λύκεια. Κινητοποίηση μπολιασμένη στις τωρινές ανάγκες της νεολαίας και όλων των εργαζόμενων, για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης, ενάντια στο αστικό πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του που με συναίνεση μεταξύ τους επιδράμουν στη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Κοινό κείμενο εκλεγμένων σε περιφέρειες και δήμους για αλληλλέγγυη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία

28 εκλεγμένοι, δήμαρχοι και σύμβουλοι σε περιφέρειες και δήμους υπογράφουν το παρακάτω κείμενο αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων στην ελληνική χαλυβουργία, ενώ παράλληλα οργανώνονται και στηρίζονται από τις κινήσεις τους στις περιοχές τους και άλλες μορφές αλληλεγγύης με οικονομική ενίσχυση, επισκέψεις στο χώρο, συζήτήσεις.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Συμπληρώνεται ένας μήνας απεργίας στην Ελληνική Χαλυβουργία. Ένας μήνας ηρωικού αγώνα 400 χαλυβουργών, που βαδίζουν ενωμένοι σαν γροθιά στο δρόμο του αγώνα, της τιμής και της ταξικής αξιοπρέπειας!


Εμείς οι παρακάτω δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι εκφράζουμε το σεβασμό και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Βιώνουμε και μεις, στις περιοχές που δρουν οι κινήσεις μας, την κατάσταση της πλειοψηφίας των κατοίκων, που υποφέρουν από την περικοπή των μισθών και συντάξεων, την ανεργία, την αφαίμαξη από τους φόρους και την ακρίβεια, τη συρρίκνωση δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας στέκονται όρθιοι, μπροστά στην πύλη του εργοστάσιου και απεργούν. Αρνούνται να γυρίσουν στο καμίνι της δουλειάς μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούν να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 συνάδελφοί τους που απολύθηκαν, επειδή η Γενική τους Συνέλευση απέρριψε ομόφωνα την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν 5ωρο με μείωση των αποδοχών τους κατά 40%.

Η Ελληνική Χαλυβουργία είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που με τον εκβιασμό για τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αξιοποιώντας την πολιτική των άθλιων αλλεπάλληλων μνημονίων, του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας που στοχεύουν στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων,.

Είναι τεράστια η σημασία του αγώνα αυτού για όλο το λαό και το εργατικό κίνημα, καθώς είναι η πρώτη μεγάλη απεργία στον ιδιωτικό τομέα και παρά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας οι χαλυβουργοί δεν σκύβουν το κεφάλι, έχοντας ήδη δημιουργήσει μια ρωγμή στην παντοδυναμία των βιομηχάνων. Από την άποψη αυτή, η μεγαλειώδης απεργία των χαλυβουργών αποτελεί σήμερα τη «ναυαρχίδα» του εργατικού κινήματος.

Ο δίκαιος αγώνας των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ, αφορά όλους μας. Και σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ και για να νικήσει ο δικός τους αγώνας, να υψώσουμε τη μαζική και οργανωμένη απάντηση της ανυπακοής, της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της ανατροπής! Με ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μεταναστών, των νέων, με απεργίες, καταλήψεις διαδηλώσεις. Για να ανατραπεί η επίθεση, να επιβληθούν κατακτήσεις σε όφελος του λαού, να ανοίξει ο δρόμος για να πάρει ο κόσμος της δουλειάς στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, προς όφελος όλης της κοινωνίας.

1/12/2011

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ, ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

  • Αθανασοπούλου - Βαφειάδου Αντωνία, από Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
  • Βριζάκη Τάνια, από Ανταρσία στις γειτονιές 2ης δημ. κοινότητας της Αθήνας
  • Γεννηκομσίου Φάνης, από Αριστερή Παρέμβαση Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Δεσσύλας Δημήτρης, από Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
  • Διαβολάκης Θανάσης, από Ανταρσία στο Λιμάνι του Πειραιά
  • Εφραιμίδη Ιωάννα, από Ανταρσία στις γειτονιές 5ης δημ. κοινότητας της Αθήνας
  • Ζήκος Νίκος, από Αριστερή Παρέμβαση Περιφέρειας Ηπείρου
  • Κορτζίδης Χρήστος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης
  • Κούτρας Γιάννης, από Αντικαπιταλιστική Αριστερά Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας
  • Κουτσιανάς Πάνος, από Αριστερό Σχήμα Ιλίου
  • Κωνσταντίνου Πέτρος, από Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
  • Λαχανιώτη Τώνια, από Αντικαπιταλιστική Αριστερά της Περιφέρειας Ιονίου
  • Λιερός Γιώργος, από Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου
  • Μητροβγένης Γιώργος, από Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού
  • Νενεδάκη Ράνια, από Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου
  • Παπαδοκωστόπουλος Άρης, από Άλλος Δρόμος για μια κοινωνία αλληλεγγύης & συμμετοχής δημ. κίνηση Γαλατσίου
  • Παπαδόπουλος Κώστας, από Κίνηση Πολιτών "Κόντρα στο Ρεύμα" Νίκαιας - Ρέντη
  • Παπασπυρίδης Αλέκος, από Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
  • Πατρικίου Κατερίνα, από Ανυπότακτη Πετρούπολη
  • Πλειώνης Δημήτρης, από "Κοινωνία Δημοτών" του Δήμου Παπάγου Χολαργού
  • Πολάκης Παύλος, δήμαρχος Σφακίων Κρήτης
  • Πολυχρονιάδης Δημήτρης, από Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Εκτός των Τειχών» Αμαρουσίου
  • Ρίζος Σεραφείμ, από Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση Περιφέρειας Κρήτης
  • Ρούσσος Σίμος, από Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου
  • Σεφερλής Γιάννης, από Ανταρσία στο δήμο Πύργου
  • Σκοπούλης Στέφανος, από Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση Δ.Ρ.Α.ΣΥ Ιωαννίνων
  • Ταστάνης Τάσος, από Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
  • Τζιορτζιώτης Σταύρος, από Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
  • Χάγιος Άγγελος, από Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Περιφέρεια Αττικής

«Γεύση» από το βιβλίο «Μια απόφαση - μάχομαι μέχρι το τέλος» του Τάσου Κατσαρού

Αναδημοσιεύουμε από το μπλογκ Βαθύ Κόκκινο την παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Κατσαρού «Μια απόφαση: Μάχομαι μέχρι το τέλος» με θέμα τη «Στενή Αυτοάμυνα» που υπερασπιζόταν λαϊκούς αγωνιστές στη Θεσσαλονίκη του Εμφυλίου. Το δημοσίευμα επικεντρώνεται στη δράση ενός αγωνιστή του ΚΚΕ από τη Λέσβο, του Ακίνδυνου Αλβανού από την Αγία Παρασκευή.


Επανακυκλοφόρησε το βιβλίο «Μια απόφαση - μάχομαι μέχρι το τέλος» του Τάσου Κατσαρού με τη συνδρομή των εκδόσεων «Δαίμων του τυπογραφείου». Το πολύ ενδιαφέρον αυτό βιβλίο είχε κυκλοφορήσει το 2003 και εξαντλήθηκε. Στην νέα έκδοση του ο συγγραφέας συνεχίζοντας την έρευνα του πρόσθεσε και νέα στοιχεία εστιαζόμενος κύρια στην ομάδα «Στενή Αυτοάμυνα» που έδρασε στην Θεσσαλονίκη και ήταν η συνέχεια της Οργάνωσης Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Π.Λ.Α.), ομάδας που είχε αναλάβει την ένοπλη υπεράσπιση των λαϊκών αγωνιστών και την τιμωρία των δοσίλογων και παρακρατικών. Το βιβλίο προλογίζουν ο ιστορικός Γ. Χουρμουζιάδης και ο Δημήτρης Κουφοντίνας. (Σύντομα θα δημοσιεύσουμε αυτά τα κείμενα, ενώ θα επιδιώξουμε να πάρουμε συνέντευξη από τον συγγραφέα για τον διαδικτυακό ρ/σ μας).

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου: Η ποινικοποίηση της λαϊκής «παρέλασης» στη Θεσσαλονίκη δε θα περάσει

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Η ποινικοποίηση της λαϊκής «παρέλασης» στη Θεσσαλονίκη δε θα περάσει

Να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις

Στις 28 του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη Θεσσαλονίκη, όπως και σ’ όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν στην παρέλαση διαδηλώνοντας το δικό τους «ΟΧΙ» στη νέα οικονομική εξαθλίωση και λεηλασία, στην οικονομική δικτατορία των αγορών.

Με αυθόρμητη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τους μισθωτούς, καταστρέφει τους επαγγελματίες, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί το δημόσιο πλούτο που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι με τη δουλειά και τον ιδρώτα τους, δημιουργεί μια πρωτοφανέρωτη ανεργία, επιβάλλει την εποπτεία και την οικονομική δικτατορία.

Κάλεσμα της Συνέλευσης των χαλυβουργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Στηρίξτε τους απεργούς χαλυβουργούς με κάθε τρόπο: Ψηφίσματα και αποφάσεις από τα συνδικάτα, φορείς της γειτονιάς, συλλόγους νεολαίας, γυναικών, παντού, την φυσική σας παρουσία έξω από την πύλη, την συγκέντρωση χρημάτων για ενίσχυση των οικογενειών των χαλυβουργών, συγκέντρωση τροφίμων.

Εμείς οι 400 εργάτες της ελληνικής χαλυβουργίας απεργούμε σαν μια γροθιά για 16η μέρα και συνεχίζουμε. Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε τον δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων. Είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.