"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Στήριξη στους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου

Οι εργαζόμενοι Συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν διήμερη προειδοποιητική απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου με αιτήματα την ανανέωση των συμβάσεων τους και την μετατροπή τους  σε αορίστου χρόνου. 



Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις (που λήγουν 31 Δεκεμβρίου), αλλά να  προχωρήσει σε καινούρια προκήρυξη. Πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι από την Υπηρεσία Ασύλου το έμπειρο προσωπικό της στην πλειοψηφία όλοι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες απολύονται. Αντιθέτως θα προκηρυχθούν νέες θέσεις εργασίας 390 ατόμων (κατά 152 δηλαδή λιγότερων απ’ όσους και όσες εργάζονται την παρούσα στιγμή) μέσω του επόμενου χρηματοδοτικού προγράμματος.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα: ποια είναι η λογική  της απόλυσης εκατοντάδων ειδικευμένων υπαλλήλων με σκοπό να προσληφθούν νέοι και μάλιστα λιγότεροι σε αριθμό την ίδια στιγμή όπου οι αφίξεις κατά το 1ο 8μηνο του 2023 υπερδιπλασιάστηκαν (+ 106%) σε σύγκριση με αυτές κατά το 1ο 8μηνο του 2022.

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο ΑΙΓΑΙΟ –ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΉ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων .

Αγωνιζόμαστε για :

-Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες, όλους.

-Να σταματήσουν οι απολύσεις εργαζομένων.

-Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

- Ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου