"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Για τις δηλώσεις του Στρατή Κόρακα

 Το παρακάτω δελτίο στάλθηκε στην  σύνταξη της εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου»
Μυτιλήνη, 2.11.2010

Για τις δηλώσεις του Στρατή Κόρακα στα «Νέα της Λέσβου»


Με αφορμή τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα σας (φύλλο 28ης Οκτωβρίου 2010) ο Στρατής Κόρακας, υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ, σχετικά με την Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά και τον επικεφαλής της Τάκη Τσιρεπλή, θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα εξής:
Ίσως η πολύχρονη απουσία του Στρατή Κόρακα από τη Λέσβο και από τους αγώνες στο νησί να δικαιολογούν την άγνοια γύρω από τις θέσεις που έχει διατυπώσει ο Τάκης Τσιρεπλής για τον Καλλικράτη και την κυβερνητική πολιτική. Ο Τ. Τσιρεπλής είναι ένας αγωνιστής με συνέπεια και δράση χρόνων τόσο στο συνδικαλιστικό κίνημα της εκπαίδευσης, όσο και στα τοπικά κινήματα στη Λέσβο. Για αυτό και ως δημοτικός σύμβουλος Καλλονής πήρε θέση ενάντια στον Καλλικράτη από την πρώτη στιγμή και χωρίς ταλαντεύσεις. Προφανώς λόγω της γενικότερης στάσης του, οι δυνάμεις του ΚΚΕ συνεργάστηκαν και με τον Τάκη Τσιρεπλή στο ψηφοδέλτιο πλατιάς αριστερής συνεργασίας στο δήμο Καλλονής το 2006.
Αυτό το οποίο δε δικαιολογείται στον Στρατή Κόρακα είναι να αγνοεί πως η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά, όπως και όλες οι κινήσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που διεκδικούν τη λαϊκή ψήφο σε 11 περιφέρειες της χώρας, έχουν ως προγραμματική αρχή το διπλό «όχι» σε Μνημόνιο και Καλλικράτη που επιβάλλουν ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ. Τα περί αναχώματος στη λαϊκή διαμαρτυρία είναι τουλάχιστον απαράδεκτα.
Όσο για τις απαξιωτικές εκφράσεις περί υποψηφιότητας που δεν είναι «άξια λόγου» είναι προφανές ότι εκθέτουν τον Στρατή Κόρακα. Δεν περισσεύουν αγωνιστές στη μάχη ενάντια στην πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ ούτε βοηθά την ανάπτυξη των αγώνων μια λογική διάσπασης των αγωνιστών που αποφασιστικά παλεύουν για την υπόθεση του κόσμου της δουλειάς.
Με την πεποίθηση ότι αντίπαλος του εργατικού κινήματος είναι η πολτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ, αλλά και τη θέση ότι η διαμαρτυρία ενάντια σε Μνημόνιο και Καλλικράτη μπορεί να γίνει πολιτική δύναμη ελπίδας για την κοινωνία και τη νεολαία με την πρόταση για παύση πληρωμών-διαγραφή του χρέους, θα επιμείνουμε και μετά τις εκλογές στην ανατρεπτική κοινή δράση της Αριστεράς στο μαζικό κίνημα. 
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου