"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου: Η ποινικοποίηση της λαϊκής «παρέλασης» στη Θεσσαλονίκη δε θα περάσει

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Η ποινικοποίηση της λαϊκής «παρέλασης» στη Θεσσαλονίκη δε θα περάσει

Να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις

Στις 28 του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη Θεσσαλονίκη, όπως και σ’ όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν στην παρέλαση διαδηλώνοντας το δικό τους «ΟΧΙ» στη νέα οικονομική εξαθλίωση και λεηλασία, στην οικονομική δικτατορία των αγορών.

Με αυθόρμητη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τους μισθωτούς, καταστρέφει τους επαγγελματίες, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί το δημόσιο πλούτο που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι με τη δουλειά και τον ιδρώτα τους, δημιουργεί μια πρωτοφανέρωτη ανεργία, επιβάλλει την εποπτεία και την οικονομική δικτατορία.

Κι όμως! Παραμονές του Πολυτεχνείου η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Σχημάτισε δικογραφία σε βάρος διαδηλωτών τους οποίους στοχοποίησε η ασφάλεια από φωτογραφικό υλικό μέσα σε χιλιάδες διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης, όπου μια απίστευτη λαοθάλασσα μετέτρεψε την παρέλαση σε μια μεγαλειώδη παρέλαση του λαού!

Θεωρούμε απαράδεκτη, τρομοκρατική και καταχρηστική την προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και άσκησης ποινικής δίωξης απέναντι σε αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων, που έχουν τοποθετηθεί στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, για τη συμμετοχή τους στη μαζική λαϊκή διαμαρτυρία – παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Οι διαδηλωτές της 28ης του Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα εξέφρασαν την κοινωνική πλειοψηφία που αγωνίζεται σήμερα για ψωμί, παιδεία και ελευθερία διατρανώνοντας ένα δυνατό «Όχι» στα μνημόνια, στην τρόικα, στη δικτατορία των τραπεζών και των αγορών. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις παρελάσεις ήταν η συνέχεια των μεγάλων απεργιακών αγώνων του Οκτωβρίου, των καταλήψεων των υπουργείων και της 48ωρης πανεργατικής κορύφωσης της 19ης και 20ης Οκτώβρη, όπου ένα εκατομμύριο διαδηλωτές σ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας απαίτησαν την ανατροπή συνολικά της επιδρομής του κεφαλαίου και κάθε κυβέρνησης, που την υλοποιεί.

Η στοχοποίηση και απαγγελία κατηγοριών ενάντια σε διαδηλωτές, που πήραν μέρος στην παλλαϊκή διαμαρτυρία της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη, αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και αισθήματα του λαού μας.

Η συγκυβέρνηση αυταπατάται, αν θεωρεί πως θα ανακαλύψει «υποκινητές» και «δράστες» στα πρόσωπα συγκεκριμένων αγωνιστών. Την υπογραφή της στις μαζικότατες και αποφασιστικές διαδηλώσεις, που συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα στις 28 του Οκτώβρη, την έχει βάλει η συντριπτική αγωνιζόμενη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

  • Ζητάμε να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις.
  • Ο μαχόμενος λαός δε δικάζεται.
  • Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται.

Μυτιλήνη, 29/11/2011

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου