"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ψήφισμα της ΟΕΝΓΕ για τις εμπαθείς και παράνομες διώξεις του Διοικητή του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης Κατσιφαράκη

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας καταγγέλλει τον αυταρχισμό του διοικητή του Βοστάνειου:


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τον κ Κατσιφαράκη Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την εκδικητική δίωξη της παθολογοανατόμου επικουρικής γιατρού κ. Χ. Ιωακειμίδου που δεν δέχτηκε να επιφορτιστεί με καθήκοντα συντονιστή εφημερίας.

Τα καθήκοντα του συντονιστή εφημερίας ως γνωστόν ανήκουν στον ίδιο τον Κατσιφαράκη και για τα επαρχιακά Νοσοκομεία δεν προβλέπονται από κανένα νόμο ή Υπ. Απόφαση, συνεπώς δεν αποτελούν καθήκον και εργασία του ιατρού στην εφημερία του Υπενθυμίζουμε ότι προ έτους η συντονίστρια εφημερίας του ΑΤΤΙΚΟΝ βρέθηκε αναίτια κρατούμενη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων από ιατρικούς και κοινωνικούς φορείς.

Η τιμωρία που επέβαλε ο Διοικητής στην κ Ιωακειμίδου απαγορεύεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα εφημέριων και να προσφέρει στην εφημεριακή κάλυψη του Νοσοκομείου πράξη ολοσχερώς αυθαίρετη και παράνομη.

Ο εν λόγω Διοικητής Νοσοκομείου νομοθετεί κατά το δοκούν παραβιάζοντας προκλητικά τη νομοθεσία που προβλέπει την εφημεριακή λειτουργία του Νοσοκομείου και το πράττει με σκοπό να τρομοκρατήσει τους γιατρούς ενώ το υποστελεχωμενο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης αδυνατεί να καλύψει πλήρως με εφημερίες τα τμήματα του.

Παρόμοιες εμπαθείς μεθοδεύσεις εκβιασμών και τρομοκράτησης ακολουθεί ο κ. Κατσιφαράκης και στο διασυνδεόμενο Νοσοκομείο της Λήμνου.


Στηρίζουμε απόλυτα τους συναδέλφους μας και καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και τρομοκρατική πράξη κατά των γιατρών


ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου