"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Για το εθνικιστικό παραλήρημα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη ΚάρμαντζηΔήλωση
του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ανταρσίας στο Αιγαίο
Ανδρέα Μπάλλα, για το εθνικιστικό
παραλήρημα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου
Σταμάτη Κάρμαντζη:

«Η δημόσια δήλωση, διαμέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος» αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο του ρατσιστικού και εθνικιστικού κατήφορου στην παράταξης της πλειοψηφίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η Περιφερειάρχης Χριστιάννα Καλογήρου, αποδοκίμασε τις δηλώσεις του κ. Κάρμαντζη αλλά τον διατηρεί στην θέση του. Άλλωστε και η ίδια μια εβδομάδα νωρίτερα απαιτούσε να σταματήσει  η επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να συνεχιστούν οι απελάσεις προσφύγων στην Τουρκία.

Οι δηλώσεις του κ. Κάρμαντζη είναι το αποτέλεσμα της στενής σχέσης της Ν.Δ. (στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου) και της παράταξης της κ. Καλογήρου με τους πιο σκοτεινούς κύκλους της ακροδεξιάς.
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατ’ επανάληψη έχει καταγγελθεί ο κ. Κάρμαντζης για τις ρατσιστικές του δηλώσεις σε βάρος των προσφύγων.

Η δήλωση του κ. Κάρμαντζη ούτε τυχαία, ούτε αυθόρμητη ήταν. Αποτελεί σαφή προσπάθεια των κύκλων της ακροδεξιάς και του παρακράτους της Χίου, να δείξουν ότι δεν κάμπτονται από την πανελλαδική κατακραυγή που δημιούργησε το πογκρόμ που έστησαν σε βάρος τον προσφυγών, στο λιμάνι της Χίου, το βράδυ της Πέμπτης 7 Απριλίου.

Το λαϊκό κίνημα θα δώσει την απάντηση που πρέπει στο εθνικιστικό παρακράτος και την ακροδεξιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου