"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Παναιγαιακή κινητοποίηση στις 22 Νοεμβρίου για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

Η «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» στηρίζει την παναιγαιακή κινητοποίηση στις 22 Νοεμβρίου, ενάντια στην επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και καλεί σε παλλαϊκή συμμετοχή.
Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά - όπως και κάθε αύξηση των έμμεσων φόρων - αποτελεί μέτρο αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος. Θα αποτελέσει σκληρό πλήγμα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους φτωχομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις μικρές εμπορικές και παραγωγικές επιχειρήσεις, όλα τα λαϊκά νοικοκυριά στα νησιά μας.

Η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ μπορεί να κερδηθεί με μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις. Να ενταχθεί το αίτημα αυτό, στον συνολικό αγώνα για ριζική μείωση των έμμεσων και των άμεσων φόρων για τα λαϊκά στρώματα, την αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου, την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων, την κατάργηση των μνημονίων και όλων των μνημονιακών νόμων. Με στόχο την συνολική ανατροπή της πολιτικής του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης - κεφαλαίου, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου