"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

“Είστε το τοπικό κράτος του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ”


Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο απολογισμός της Περιφερειακής Αρχής. Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά συμμετείχε στη συνεδρίαση με τον αντιπρόσωπό της περιφερειακό σύμβουλο Αριστείδη Σγατζό ο οποίος τοποθετήθηκε ως εξής:

Είμαστε εδώ για άλλη μια χρονιά για να ακούσουμε και να συζητήσουμε τον απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής χωρία να έχουμε μια συνολική γραπτή εισήγηση από την επικεφαλής της την κ. Καλογήρου ή τέλος πάντων μια κάποια συνολική πολιτική αποτίμηση από την περιφερειακή αρχή ως όλον. Η ίδια βέβαια η κ. Καλογήρου στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης είπε κατά λέξη: “....αυτού που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε απολογίσμό” Ε! Ναι δεν είναι απολογισμός η σημερινή διαδικασία ή είναι όπως το είπε η κ. Καλογήρου μόνο κατ’ όνομα απολογισμός.
Λέγαμε και πέρσι πως η Περιφερειακή Αρχή φαίνεται να άγεται και να φέρεται στα κύματα της γραφειοκρατίας χωρίς συγκεκριμένη στοχοθεσία, ιεράρχηση έργων και δράσεων, χωρίς να έχει πολιτική στόχευση. Αυτό όμως είναι μόνο η “φαινομενολογία” της υπόθεσης γιατί αυτό που φαίνεται “....χύμα στο κύμα” είναι τελικά συνειδητή πολιτική επιλογή, η περισσότερο ή λιγότερο κρυφή πολιτική της ατζέντα, η πλήρης αποδοχή από σας του Καλλικράτη, των μνημονίων, του ευρωενωσιακού ΤΙΝΑ.
Είναι μια πολιτική που η προσεκτική μελέτη των επιλογών σας αποκαλύπτει το ταξικό πρόσημο της.
- Είστε με τους μεγαλοαγρότες κι όχι με τη φτωχομεσαία αγροτιά
- Είστε με τους ξενοδόχους κι όχι με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους
- Είστε με τους ανθρωποφύλακες της Frontex και της ΕΕ κι όχι με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
- Είστε με το ΔΝΤ και το κεφάλαιο κι όχι με τον εργαζόμενο λαό.

Δίνετε ψίχουλα και τα παρουσιάζετε ως κοινωνική πολιτική για δράσεις που αν δει κανείς τι κάνουν απλές κινήσεις πολιτών απ’ το υστέρημά τους (και δεν αναφέρομαι στις ΜΚΟ) θα δει κανείς ότι τα αποτελέσματα είναι πολλαπλάσια.
Διαφημίζετε ενέργειες αυτονόητες όπως ο καθαρισμός χειμάρρων αλλά δεν κάνετε τίποτα για τη λειψυδρία που παρά τις φετινές βροχές πάλι θα φανεί αφού δεν γίνεται τίποτα ώστε το νερό να μείνει στα νησιά και να εμπλουτίσει τον υδροφόρο ορίζοντα.
Μια κουβέντα δεν ακούσαμε σήμερα για την ενδημικότητα των ζωονόσων ούτε για την παταγώδη αποτυχία φέτος της δακοκτονίας. Μια συγγνώμη απ’ τους αγρότες για τις ευθύνες σας βρε αδελφέ ή τελικά για όλα φταίει ο κακός μας ο καιρός.
Η πολιτιστική έρημος επεκτείνεται. Κι όσες οάσεις υπάρχουν μαραζώνουν. Χωρίς κανένα σχέδιο. Τα πάντα γίνονται με λογική νταϊφά του παλιού καιρού. “Έλα συ που ‘φαγες τ’ αυγό”
Και μια και μιλάμε γι αυγό, τελικά είναι και κλούβιο. Δε μυρίζει μόνο νεοφιλελευθερισμό, γραφειοκρατική διαχείριση αλλά και μικροκομματισμό, πολιτικές εξυπηρετήσεις μόνο και μόνο για την αναπαραγωγή της πολιτικής σας θέσης....
Είστε οι άξιοι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της χώρας είστε το τοπικό κράτος!

Για μας τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν όχι όμως εδώ μέσα στη σιωπή του πολιτικού νεκροταφείου που δημιουργεί ο σημερινός κοινωνικός και πολιτικός συσχετισμός. Είμαστε εδώ για να ενισχύουμε αυτό που γίνεται εκεί έξω στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων, στο κόσμο της αλληλεγγύης στο φτωχό και τον αδύνατο, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ψάχνουν μια νέα ζωή. Μ’ αυτό το κόσμο είμαστε κι αυτός ο κόσμος θα σας ανατρέψει. Το λέμε εδώ, το λέμε παντού θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας γι αυτή την εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου