"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Αντιπαλεύουμε τις πολιτικές της Ε.Ε. μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο




Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ανταρσία στο Αιγαίο-Νίκος Μανάβης-κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, στις 31 Οκτωβρίου, κατέδειξε την σταθερή και συνεπή αντίθεση της παράταξης στην εφαρμογή των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα από τα διάφορα προγράμματα που διαχειρίζεται και υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.


Η παράταξη ήδη από την προεκλογική περίοδο είχε κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει ή να συνηγορήσει στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών καθώς αυτές οι πολιτικές της Ε.Ε. υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και στρώνουν το δρόμο για βαθύτερη και μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργαζόμενης πλειοψηφίας των νησιών μας.

Για τους παραπάνω λόγους καταψηφίσαμε την τροποποίηση της σύμβασης για το πρόγραμμα “ΝΑΥΣ” και την δημιουργία υποστηρικτικού μηχανισμού για την υποστήριξη του επιχειρηματικού–παραγωγικού ιστού και την προώθηση της καινοτομίας στη Περιφέρεια. Πιστεύουμε πως καταψήφιση όλων των κοινοτικών προγραμμάτων είναι η μόνη συνεπής στάση για όσες δυνάμεις αντιπαλεύουν τις πολιτικές των μνημονίων, της λιτότητας και συνολικά τις πολιτικές της Ε.Ε. Με την θέση μας αυτή μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην ενίσχυση του κινήματος για την αποδέσμευση από την φυλακή της Ε.Ε. και του Ευρώ, με πλαίσιο που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.

Εξάλλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ανταρσία στο Αιγαίο υποστήριξε τις προτάσεις ψηφισμάτων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την διατήρηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ και την στήριξη του Χιώτη τυπογράφου, του οποίου η Alpha Bank επιχειρεί να βγάλει στο σφυρί το σπίτι.

Επίσης κατά πάγια τακτική καταψηφίσαμε την τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Αρνητική ψήφο δώσαμε και στις προτάσεις για τον ορισμό εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην εταιρεία της Περιφέρειας ΕΛΟΡΙΣ (διάδοχο σχήμα της ΚΕΚΑΠΕΛ) και την Λήμνος Τουριστική.

Η παράταξη μας απείχε από την συζήτηση για την συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού και ψήφισε λευκό σε μια σειρά άλλα διαχειριστικά ζητήματα που πέρασαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου