"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

“Σκάλωσε” στο πλωτό φράχτη η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη


Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των προσφύγων – μεταναστών/ τριών

Σε σύγχυση βρίσκεται η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη όπως φάνηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε την Παρασκευή, στην Σάμο. Επιμελώς απέφυγε να γίνει συζήτηση - απολογισμός των όσων έγιναν από τις 22 Ιανουαρίου και μετά στο προσφυγικό ζήτημα. Ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να αναμένουν την εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων παρότι είναι φανερό ότι η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο. Αδιέξοδο που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους πρόσφυγες – μετανάστες/ τριες και ταλαιπωρία στις κοινωνίες των νησιών μας.
Οι κυβερνητικές αστειότητες για πλωτούς φράκτες αντί να αντιμετωπίζονται με χλευασμό και σκληρή κριτική προσεγγίζονται θετικά από την Περιφερειακή Αρχή.
Είναι θλιβερό ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που το προηγούμενο διάστημα συμφώνησαν με την πολιτική της Περιφερειακής Αρχή, αδυνατούν ή αρνούνται να δουν πως πρόκειται για μια πολιτική ουράς προς την κυβερνητική πολιτική. 
Οι παραπάνω εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος είναι το αγωνιστικό πλαίσιο της Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά. Ένα πλαίσιο που απευθύνεται στο λαϊκό και το εργατικό κίνημα των νησιών από την σκοπιά της εργατικής αλληλεγγύης. Κι έχει τρεις βασικούς πυλώνες α) πολιτική δράση για να σταματήσει η δημιουργία προσφυγικών ρευμάτων, β) ενεργητικές πολιτικές ενσωμάτωσης των προσφύγων – μεταναστών/ τριών στις πόλεις και τα χωριά της χώρας μας, γ) καταγγελία της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και των άλλων διεθνών συμφωνίων που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στα νησιά και την χώρα. Άμεση χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όλους όσους το επιθυμούν για να ταξιδέψουν νόμιμα προς τις χώρες προορισμού τους.
Η Ανταρσία στο Αιγαίο δηλώνει την στήριξη της στις κινητοποιήσεις των προσφύγων – μεταναστών /τριών που αναπτύσσονται τις τελευταίες ημέρες στη Μυτιλήνη για ζωή και ελευθερία. Τώρα είναι η ώρα το κίνημα αλληλεγγύης να συναντηθεί με το κίνημα των προσφύγων και από κοινού να εργαστούν για την ανατροπή της αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. και των Ελληνικών κυβερνήσεων




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου