"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Η φασιστική απειλή αντιμετωπίζεται μόνο με ξεκάθαρη πολιτική αντιπαράθεσης

 

Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη – Χριστόφα υιοθετώντας μια παράνομη και αντισυνταγματική  εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, προχώρησε στην εκλογή ενός δηλωμένου αντικομουνιστή στην θέση  του “Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης”- ενός ανθρώπου που το βασικό προσόν επιλογής του είναι η συμμετοχή του στις τελευταίες εκλογές στον συνδυασμό του κ. Μουτζούρη.

Με αυτήν την επιλογή, είναι εμφανής η μεθόδευση διορισμού - σε έμμισθες μάλιστα θέσεις της Περιφέρειας - πολιτικών φίλων του κ. Περιφερειάρχη,  και είναι τα ίδια αυτά άτομα που  επιδιώκουν την συγκέντρωση εξουσιών και τον περιορισμό της σφαίρας επιρροής και δράσης των κρατικών θεσμών και υπηρεσιών. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ανταρσία στο Αιγαίο-Νίκος Μανάβης- κατάγγειλε την κατάφορα παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία και κάλεσε τους περιφερειακούς συμβούλους των άλλων παρατάξεων να μην νομιμοποιήσουν την διαδικασία αυτήν με την ψήφο τους.

Για την παράταξη μας είναι μείζονος πολιτικής σημασίας σφάλμα η υιοθέτηση της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών που ακύρωσε το δικαίωμα ψήφου των μη εμβολιασμένων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου στην δια ζώσης ψηφοφορία για την εκλογή του “Συμπαραστάτη”. Κανείς δεν μπορεί να καταργήσει τα δικαιώματα των ανεμβολίαστων πολιτών.

Η επιλογή της Περιφερειακής Αρχής να συμπορεύεται με τις διάφορες ομάδες και τους παράγοντες της ακροδεξιάς προδίδει το πολιτικό της στίγμα.

Έκθετοι είναι προοδευτικοί και δημοκράτες περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη – Χριστόφα που υπερψήφισαν έναν αντικομουνιστή - πως αλήθεια δικαιολογούν την στάση τους αυτή στον δημοκρατικό λαό των νησιών του βορείου Αιγαίου;

Εξίσου κεφαλαιώδες πολιτικό ζήτημα είναι ότι η πλειοψηφία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και παρότι είχε την δυνατότητα να μπλοκάρει την εκλογή του συγκεκριμένου αντικομουνιστή δεν το έπραξε. Διότι η πλειοψηφία των 3/5 επί των παρόντων που απαιτούνταν για την εκλογή επιτεύχθηκε χάρη στην απουσία επτά (7) περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

 Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά έχει σταθερή και ξεκάθαρη στάση:  Αντιπαλεύει την ακροδεξιά σε όλες τις εκφάνσεις της και σε όλα τα μέτωπα. Από το προσφυγικό έως την εκλογή του “Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης”, τα μπρος – πίσω και οι παλινωδίες ορισμένων παρατάξεων το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σύγχυση στο λαό των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Ο αγώνας για την πολιτική απομόνωση της ακροδεξιάς και  της φασιστικής απειλής οφείλει να είναι θεμελιώδες στοιχείο κάθε δημοκρατικής, προοδευτικής και αριστερής πολιτικής δύναμης και όχι μόνον ευκαιριακή σημαία εντυπωσιασμού.




1 σχόλιο:

  1. LENDINGTREE® LOANS INC.


    Έχετε απολαύσει πού να πάρετε δάνεια, σας απέρριψαν οι τράπεζες και τώρα απογοητευτήκατε από το πού θα πάρετε δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στο lendingtreegroupinc@gmail.com.

    Δάνειο για να ξεπληρώσεις εύκολα το χρέος σου;
    Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
    Δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
    Δάνειο για αγορά διαμερίσματος;

    Μην ψάχνετε άλλο, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
    Χωρίς κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / ΛΙΡΕΣ
    Με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3-5%.
    Έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο δανεισμού και
    οικονομική βοήθεια σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

    Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το επίπεδο αριστείας μας Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
    Δίνουμε δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από 1 έως
    20 χρόνια

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

    . πραγματική χρηματοδότηση
    . επενδυτής σε ακίνητα
    . κατασκευαστικά δάνεια
    . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
    . στεγαστικά δάνεια
    . Καταναλωτική πίστη,
    . Δάνεια FHA
    . προσωπικά δάνεια
    . δάνεια αυτοκινήτου
    κ.λπ. Εάν χρειάζεστε δάνειο ή οικονομική βοήθεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέχρι

    email: lendingtreegroupinc@gmail.com

    email: lendingtreeloans@protonmail.com

    Ζεστή σκέψη

    ELIZABETH WALTER

    ΑπάντησηΔιαγραφή