"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Παροξυσμός της αντιλαϊκής πολιτικής της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη

Με πραξικοπηματικό τρόπο η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη έχοντας την συμπαράσταση της παράταξης Χριστόφα προσπαθεί να βάλει σε εφαρμογή την αντιλαϊκή πολιτική της. Τα δίνουν όλα στο μεγάλο κεφάλαιο την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των νησιωτών του βορείου Αιγαίου στενάζει κάτω από το βάρος της ακρίβειας και της λιτότητας που επιβάλει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Στις 19 Δεκεμβρίου ψηφίζεται ο προϋπολογισμός του 2023 με τα συνολικά του έξοδα να ανέρχονται στα 77 εκατ. ευρώ. Όμως μόλις 100.000 ευρώ δίνονται για την στήριξη των άπορων νησιωτών. Δύο ημέρες αργότερα η Περιφερειακή Αρχή του κ. Μουτζούρη επιδιώκει να περάσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, δηλαδή το πρόγραμμα που δίνει πάνω από 550.000 για να στηρίξει την κερδοφορία του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου. Ευτυχώς ο σχεδιασμός αυτός καταψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Όμως, μόλις 24ώρες μετά η Περιφερειακή Αρχή περνάει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Ένα όργανο που το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε ακυρώσει τόσο ως προς την σύνθεση του όσο και ως προς τις αρμοδιότητες του. 

Η πρεμούρα της Περιφερειακής Αρχής να τα δώσει όλα στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο δείχνει ποια είναι τα συμφέροντα που υπηρετεί. Ταυτόχρονα δείχνει και την υποταγή της στην κυβερνητική πολιτική που με διάφορες νομοθετικές αλχημείες έδωσε την δυνατότητα να συγκροτηθούν Περιφερειακές Αρχές από την μειοψηφία των Περιφερειακών Συμβούλιων τσαλαπατώντας την λαϊκή βούληση που είχε εκφραστεί στις εκλογές του 2019 για την ανάδειξη Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στα κρατικά όργανα που υπηρετούν αυτή την αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή πολιτική αδιάκοπα από το 2019. Καλούμε τον λαό των νησιών του βορείου Αιγαίου με τους αγώνες του να αποδοκιμάσει και να καταδικάσει την αντιλαϊκή πολιτική της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη. Μόνο οι λαϊκοί αγώνες μπορούν να ανατρέψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου