"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Αλληλεγύη στους εργαζόμενους της «Βοήθειας στο σπίτι»


Δουλειά και αξιοπρέπεια σε όσους προσφέρουν στην κοινωνία
Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη «Βοήθεια στο σπίτι» που απεργούν στις 31 Μάρτη-1 Απρίλη διεκδικώντας τα αυτονόητα, δουλειά και αποδοχές με αξιοπρέπεια για να συνεχίσουν το έργο τους που είναι απαραίτητο στην κοινωνία.Το μεθοδευόμενο τέλος της «Βοήθειας στο σπίτι» με θύματα τους εργαζόμενους και όσους είχαν ανάγκη τις υπηρεσίες τους σηματοδοτεί τη χρεοκοπία του μοντέλου λειτουργίας του δημόσιου τομέα και ειδικά των κοινωνικών υπηρεσιών μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και με ελαστικά εργαζόμενους.
Η πολιτική της κυβέρνησης και του Μνημονίου ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ έδειξε ότι το μόνο που θεωρεί ανελαστικό είναι τα κέρδη των τραπεζών: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έδωσαν στις τράπεζες 108 δισ., σχέδον όσο είναι το δάνειο του Μνημονίου, 110 δισ. Είναι φανερό ότι υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας για τα τσεπώσουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Την ίδια στιγμή λεηλατούνται οι κοινωνικές δαπάνες σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές που παραδίνονται στο ιδιωτικό κεφάλαιο για να κερδοσκοπεί.
Αυτοί όμως που η κυβέρνηση συκοφαντεί διά στόματος του αντιπροέδρου της ως κοπρίτες, προσφέρουν κοινωνικά αναγκαίες υπηρεσίες. Καμιά δαπάνη προς αυτές δεν είναι σπατάλη και είναι άμεση ανάγκη να αποκατασταθούν οι εργαζόμενοι της «Βοήθειας στο σπίτι» σε θέσεις εργασίας πλήρους και μόνιμης απασχόλησης, με ασφάλιση και αξιοπρεπείς αποδοχές στα πλαίσια του δημόσιου τομέα. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει υπάρξει η στήριξη της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου