"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων: Κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω στρατού στη Λέσβο

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων μετά από σχετική καταγγελία στο Lesvosnews.net

Θυμόμαστε όλοι τις δηλώσεις του Β. Πολύδωρα για τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007; Τότε δεν ήταν, που – πριν κι απ’ τον «στρατηγό άνεμο» – ευθύνονταν οι «ασύμμετρες απειλές»; Να, λοιπόν, που αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως ο πρωταθλητής των ασύμμετρων απειλών είναι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, το υπουργείο εθνικής άμυνας και οι μονάδες πρώτης γραμμής σε νησιά και Έβρο.

Είναι οι μονάδες που οι φαντάροι στενάζουν, το τρέξιμο είναι διαρκές, ο ιδεολογικός τραμπουκισμός και η τρομοκρατία της ιεραρχίας για τις «εθνικές ανάγκες», τον «εχθρό που απειλεί» και την «πατρίδα που κινδυνεύει» γίνεται εργαλείο στα χέρια της ιεραρχίας, από τον υπουργό Π. Μπεγλίτη μέχρι τον τελευταίο διοικητή λόχου, μοίρας ή ίλης, για να τσακίζει τις ανάγκες, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των στρατιωτών. Αποδεικνύεται, βέβαια, συνεχώς πως δεν μένουν εκεί. Σειρά έχουν οι ντόπιοι, η λειτουργία των τοπικών κοινωνιών και η ίδια η φύση.

Την ώρα που η Λέσβος καίγεται και βρίσκεται σε επιφυλακή για να διασώσει το φυσικό πλούτο που συνιστούν τα καταπράσινα δάση της, ο στρατός – και συγκεκριμένα, ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ, υποστράτηγος Μανωλας – αποφασίζει ότι δεν τον «αγγίζει» η απαγόρευση της κυκλοφορίας στα δάση. Διατάχθηκαν, λοιπόν, οι φαντάροι να πραγματοποιήσουν ανά μονάδες βολές στην περιοχή της Χαραμίδας – ή αλλιώς (τι χιούμορ έχει αυτή η ιεραρχία!) «Καμένο Δάσος».

Πρέπει να αναρωτηθούμε καταρχήν, και ο Α/ΓΕΣ μαζί με τον διοικητή της 98 ΑΔΤΕ να απαντήσουν, τι δουλειά έχουν οι φαντάροι να πραγματοποιούν βολές (και να βγαίνουν από τα στρατόπεδα με πλήρη εξάρτηση) σε συνθήκες καύσωνα, όπου η θερμοκρασία ξεπερνά τους 35 βαθμούς, όταν υπάρχει πάγια διαταγή του ΓΕΣ για «παύση κάθε εργασίας» πάνω από αυτές τις θερμοκρασίες.

Κατά δεύτερον, πρέπει να μας απαντήσει κάποιος – και κυρίως να λογοδοτήσει στους ίδιους τους φαντάρους και στην τοπική κοινωνία του νησιού – τι σόι «μέτρα ασφαλείας» είναι να έχεις απλώς υδροφόρες εκεί όπου πραγματοποιούνται βολές μέσα σε δάσος σε συνθήκες καύσωνα. Γιατί όλοι, κατά τη διάρκεια της θητείας μας, έχουμε ακούσει τους αξιωματικούς υπηρεσίας να επαναλαμβάνουν με στόμφο στις φρουρές την ατάκα του ΓΕΣ και των ΟΑΣ ότι «και να φτύσεις, πιάνει φωτιά»!

Τρίτον, κάποιος επίσης πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για το γεγονός ότι ο στρατός γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, την εντολή της περιφέρειας αλλά και της πολιτικής προστασίας και της δασοπροστασίας για «απαγόρευση κυκλοφορίας στις δασικές περιοχές» και μάλιστα, όχι απλώς κυκλοφορεί αλλά «παίζει και με τα όπλα» στο όνομα της επιχειρησιακής ετοιμότητας. Είναι δυνατόν την ώρα που ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «οι νόμοι θα εφαρμοστούν», τσακίζοντας όποιον τολμά να αναρωτηθεί για τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης ενάντια σε κοινωνία και φύση, το κατεξοχήν σώμα ασφαλείας που υπερασπίζεται την «εθνική κυριαρχία», για την οποία τόσο κόπτονται αυτοί που τσακίζουν τις ζωές μας μέσα κι έξω απ’ το στρατό, να γίνεται η νούμερο ένα απειλή για τη ζωή και το περιβάλλον των περιοχών που «προστατεύουν»;

Επιστρέφει μήπως (και υπάρχουν άπειρες αναφορές και στοιχεία γι’ αυτό) η παλιά μετεμφυλιακή ρήση εκτάκτου ανάγκης, που απευθυνόταν σε μπάτσους και στρατιωτικούς: «εσείς είστε το κράτος»;

Είναι σαφές ότι πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι η κυρίαρχη απειλή για το λαό και τη φύση, πατώντας πάνω στα δόγμα του αξιόμαχου και της πολεμικής ετοιμότητας.

Καλούμε το υπουργείο εθνικής άμυνας, το ΓΕΣ και τους διοικητές των σχηματισμών και των μονάδων να σταματήσουν τώρα οι επικίνδυνες ασκήσεις για τη ζωή και την υγεία των φαντάρων αλλά και την ασφάλεια των ντόπιων πληθυσμών!

Αυτό που προέχει δεν είναι το αξιόμαχο ή η υπηρεσία, αλλά η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.
Απαιτούμε να διερευνηθούν οι ευθύνες της 98 ΑΔΤΕ, για την πραγματοποίηση βολών, πέρα κι έξω από κάθε μέριμνα για τους φαντάρους, την ντόπια κοινωνία και τις εντολές της περιφέρειας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. επικοινωνίας: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου