"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στους Δήμους!


Να καταργηθεί τώρα ο νόμος για την αξιολόγηση!

Η Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά, χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων στη Τ.Α. να ξεκινήσουν με συγκεντρώσεις και καταλήψεις, τις κινητοποιήσεις ενάντια στην «αξιολόγηση».
Ο νόμος για την αξιολόγηση στόχο έχει να δημιουργήσει νέες δεξαμενές υποψήφιων προς απόλυση υπαλλήλων και, παράλληλα, να εκθεμελιώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα και συλλογική  διαπραγμάτευση, μετατρέποντας με αυτό τον τρόπο το δημόσιο σε ζούγκλα εργασιακού ανταγωνισμού και κοινωνικού κανιβαλισμού.
Η «αξιολόγηση» στους καλλικρατικούς Δήμους θα επιφέρει τη λεγόμενη αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων. Οι Δήμοι-στρατηγεία της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής έχουν πρωτοστατήσει στην εφαρμογή Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, στην προώθηση Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, στη χρησιμοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε. (ΕΣΠΑ, Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης), όπου τίθεται ως υποχρεωτικό προαπαιτούμενο η απόλυτη ελαστικοποίηση της απασχόλησης. Η αντικατάσταση των εργαζόμενων από «ωφελούμενους», η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση όσων τοπικών δομών κοινωνικού κράτους έχουν απομείνει και η δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων είναι το πεδίο που οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας αποτελούν αντιδραστική πρωτοπορία.
Μέσω της αξιολόγησης, ολόκληρες δομές θα χαρακτηρίζονται ως μη αποδοτικές με μια απλή διευθυντική απόφαση, κλάδοι θα εντάσσονται στα ποσοστά της «αχρηστίας» και χιλιάδες εργαζόμενοι θα πετάγονται στο δρόμο για να αντικατασταθούν από φτηνούς «ωφελούμενους». Ο νόμος για την αξιολόγηση θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση της κοινωνικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο και σε υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, που θα καταστούν πανάκριβες για τους πολίτες και τους εργαζόμενους.
Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες το μόνο που ψέλλισαν, ήταν η τρίμηνη αναστολή του μέτρου. Οι καθεστωτικοί δήμαρχοι και αυριανοί επίδοξοι διάδοχοί τους, μετά τις εκλογές του Μαίου, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αμφισβητήσουν την τρομοκρατία του μηδενισμού των δημόσιων επενδύσεων και των «ισοσκελισμένων προϋπολογισμών».

Η Ανταρσία στο Αιγαίο μάχεται μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στην αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και το ξεπούλημα του δημοσίου, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στη συγκρότηση τοπικών κινημάτων που θα διεκδικούν αγωνιστικά από το κεντρικό κράτος, θα απαιτούν δημόσια χρηματοδότηση, θα αντιμάχονται τις πολιτικές διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών δομών που επιβάλλουν τα ψίχουλα των «πακέτων» της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου