"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Απαξιώνουν το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

11/07/2016


Η Περιφερειακή Αρχή της κ. Καλογήρου οδηγεί σε πλήρη απαξίωση το Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΣ) Βορείου Αιγαίου. Μετά τις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, τώρα έχουμε και τις συνεδριάσεις διά περιφοράς.
Την Παρασκευή 8 Ιουλίου, ζητήθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συνεδριάσει το ΠΣ Βορείου Αιγαίου δια περιφοράς, με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το ένα αφορούσε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης για εργασίες στο κάστρο του Μολύβου στη Λέσβο  και το άλλο τον ορισμό εκπροσώπων στα προγράμματα Leader Αλιείας της Χίου και της Σάμου.
Είμαστε πλήρως αντίθετοι με την πρακτική των συνεδριάσεων δια περιφοράς και δεν θα ανεχθούμε στο μέλλον παρόμοιες πρακτικές εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής. Ωστόσο κάναμε σαφές πως αυτή τη φορά, δεν θα μπλοκάρουμε την συνεδρίαση του Συμβουλίου, από την στιγμή που υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων παρατάξεων του ΠΣ.
Επίσης σταθμίσαμε ότι δεν θα έπρεπε να δώσουμε την δυνατότητα στην Περιφερειακή Αρχή να μεταθέσει την δική της διοικητική ανεπάρκεια στην αντιπολίτευση, σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών στο Κάστρο του Μολύβου προκειμένου να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις. Άλλωστε το ΠΣ είχε δώσει την έγκριση του για το θέμα αυτό σε προηγούμενη συνεδρίαση και το μόνο που απαιτούνταν ήταν η σύναψη προγραμματικής σύμβασης. Δηλώσαμε αποχή από την ψηφοφορία για να καταδείξουμε τη διαφωνία μας με την ακολουθούμενη διαδικασία.
Το δεύτερο θέμα, ο ορισμός εκπροσώπων, στα προγράμματα Leader Αλιείας Χίου και Σάμου είναι διαχειριστικού χαρακτήρα. Είμαστε αντίθετοι στα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί τα προγράμματα αυτά προωθούν την καπιταλιστική ανάπτυξη και όχι τα λαϊκά συμφέροντα, είναι εργαλεία αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, σε βάρος του περιβάλλοντος και των εργαζομένων των νησιών μας. Στην καλύτερη περίπτωση τα προγράμματα αυτά συγκαλύπτουν τον καταστρεπτικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων των νησιών μας.
Τέλος δηλώσαμε αποχή στην συζήτηση του θέματος που εισηγήθηκε ο ακροδεξιών, εθνικιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων Σταμάτης Κάρμαντζης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραμονή του, στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου