"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Τα πρώτα ονόματα αγωνιστών του εργατικού κινήματος που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά», στη Λέσβο


Η «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» τα πέντε προηγούμενα χρόνια υπηρέτησε με συνέπεια τα εργατικά συμφέροντα στο  Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου. Αρνήθηκε να ψηφίσει προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις έργου, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (οκτάμηνα, πεντάμηνα κλπ), που κρατούν σε ομηρία τους εργαζομένους. Αρνήθηκε να ψηφίσει τα προγράμματα μαθητείας που υπερεκμεταλλεύονται τους νέους εργαζομένους, χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην εκπαίδευσή τους. Απαίτησε κατ' επανάληψη τη στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες. Όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη μας έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, στην βάση των μαχητικών, ανεξάρτητων και αποτελεσματικών αγώνων.
Το ψηφοδέλτιο της Ανταρσίας στο Αιγαίο πλαισιώνεται από σημαντικό αριθμό αγωνιστών, που συστηματικά δουλεύουν για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Ειδικότερα υποψήφιοι της Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στη Λέσβο, είναι:
Η Γκίκα Ευφημία (Έφη), συνδικαλίστρια  των Κινήσεων – Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο Ζάμπρας Αλέξανδρος, ορθοπεδικός και πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου. Είναι μέλος του Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου και μέλος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι). Έχει διατελέσει μέλος του Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ και μέλος του Δ.Σ. των Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κ.Α.Τ.
Ο Καράμαλης Δημήτρης, μέλος του Δ.Σ. του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρο, επί σειρά ετών πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΠΑΣΕ – ΟΤΕ και συνδικαλιστής του ταξικού εργατικού κινήματος.
Η Καριώτου Ευτυχία, νηπιαγωγός και συνδικαλίστρια  των Κινήσεων – Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο Μπάλλας Ανδρέας, φιλόλογος και συνδικαλιστής των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ήταν επί σειρά ετών γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου. Υπήρξε μέλος της Ε.Γ. του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ. Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με την «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά», την περίοδο 2014 -2016.
Ο Σγατζός Αριστείδης, δάσκαλος και συνδικαλιστής των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ. Είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με την «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» από το 2018.
Ο Τσιρεπλής Ιγνάτιος (Τάκης), φυσικός και συνδικαλιστής των Κινήσεων – Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου  και εκλεγμένος στην Ε.Γ. του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στον καποδιστριακό Δήμο Καλλονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου