"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Καταστροφές στους πεδινούς ελαιώνες της Λέσβου


Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά



Δελτίο τύπου



Οι εκτεταμένες βροχοπτώσεις των περασμένων μηνών είχαν ως συνέπεια να καταστραφούν ελαιώνες σε πεδινές και παραποτάμιες περιοχές του νησιού, λόγω του πολυήμερου κορεσμού του εδάφους από το νερό. Ένα εξαιρετικά σπάνιο φυσικό φαινόμενο που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή είχε ως συνέπεια εξαιρετικά παραγωγικοί πεδινοί ελαιώνες να καταστραφούν. Το πλήρες μέγεθος της ζημιάς που έχει σημειωθεί δεν έχει φανεί ακόμη, οι πρώτες εκτιμήσεις γεωπόνων και ελαιοπαραγωγών της περιοχής κάνουν λόγω για καταστροφή που ξεπερνά το 30%.
Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά καλεί την Περιφερειακή Αρχή α)Να στείλει άμεσα στην περιοχή γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαπιστώσουν την έκταση του προβλήματος. β) Να κληθούν οι ελαιοπαραγωγοί από όλες τις πεδινές και παραποτάμιες περιοχές του νησιού που έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα να προβούν σε σχετικές δηλώσεις στα κατά τόπους ΚΕΠ. γ) Να καλέσει να έρθουν άμεσα στη Λέσβο κλιμάκια του ΕΛΓΑ για να καταγράψουν την έκταση της ζημιάς που έχει προκληθεί στην περιοχή του Ιππείου αρχικά και στην συνέχεια στην υπόλοιπη Λέσβο. δ) Να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί για τα δέντρα που καταστράφηκαν ως παραγωγικές μονάδες. Δηλαδή να αποζημιωθούν για την απώλεια της εσοδείας των επόμενων τεσσάρων ετών αλλά και για τις δαπάνες που πρέπει να κάνουν προκειμένου να αντικαταστήσουν τα κατεστραμμένα δέντρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου