"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Με ΜΑΤ εκκένωσαν το ΠΙΚΠΑ

 

Κατόπιν πολλών προσπαθειών, σήμερα το πρωί τελικά, εκκενώθηκε το ΠΙΚΠΑ, έπειτα από οργανωμένη επέμβαση και με πάνοπλους αστυνομικούς να εισβάλουν στον χώρο. Μετά απ αυτό ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους στο ακροδεξιό ακροατήριο τους, στην Λέσβο. Η Χρυσή Αυγή και τα άλλα ακροδεξιά μορφώματα συνεχίζουν να γράφουν την πολιτική ατζέντα της Ν.Δ. στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.



Η μεταφορά προσφύγων – με ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα υγείας - από το ΠΙΚΠΑ στη μικρή δομή του Καρά Τεπέ είναι μια πράξη απάνθρωπη, δολοφονική και μισαλόδοξη. Αν λάβουμε υπ όψη και το γεγονός πως τις προηγούμενες ημέρες στο χώρο αυτό εντοπίσθηκαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού.

Ως ''Ανταρσία στο Αιγαίο''  απαιτούμε στέγαση όλων των προσφύγων και μεταναστών  σε κατοικίες με συνθήκες υγιεινής διαβίωσης. Επέκταση των προγραμμάτων στέγασης για όλους τους πρόσφυγες. Να μένουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες, όπως δικαιούνται και αυτοί και κάθε άστεγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου