"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Η μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου ξεκίνησε...



Η πάλη για την ανατροπή του σχεδίου επιβολής του νομοσχεδίου Διαμαντοπούλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ξεκίνησε. Η πρώτη συγκέντρωση έγινε από φοιτητές στο υπουργείο Παιδείας στις 11.7.2011. Τους φοιτητές υποδέχτηκαν τα ΜΑΤ. Εξάλλου η πρόθεση της κυβέρνησης για ψήφιση τον Αύγουστο δείχνει το χαρακτήρα των αντιδημοκρατικών επιλογών της κυβέρνησης.
Οι φοιτητές κατόρθωσαν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στην πύλη του Υπουργείου και αφού πήραν πυροσβεστικές μάνικες έκαναν μούσκεμα τους αστυνομικούς. Περίπου 10 λεπτά κράτησαν τα επεισόδια με τους αστυνομικούς να κάνουν μεγάλη χρήση χημικών σε σημείο που οι υπάλληλοι του υπουργείου ανέβαιναν σε πιο πάνω ορόφους για να αναπνεύσουν ενώ από μία χειροβομβίδα δακρυγόνων έσπασε το παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου.
Αμέσως μετά τα ΜΑΤ κυνήγησαν τους φοιτητές προς τον σταθμό του ηλεκτρικού, συνέλαβαν ένα φοιτητή και τραυμάτισαν δύο άλλους.
  • Δεν πουλάμε την παιδεία, δε μας φοβίζει η καταστολή.
  • Αγώνας διαρκείας, πανεκπαιδευτικό μέτωπο, αγώνας της κοινωνικής πλειοψηφίας για να μην περάσει ο νόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου