"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Στηρίζουμε τους αγώνες των ναυτικών

Η «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» στηρίζει ολόψυχα τις κινητοποιήσεις των ναυτικών που ανακοινώθηκαν από την ΠΝΟ. Θεωρούμε υπεύθυνη την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ξεχαρβάλωμα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών και για τους πολυήμερους αποκλεισμούς που βιώνουν εδώ και μήνες τα περισσότερα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Η επικείμενη κατάρρευση των ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι συσσωρευμένες ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, οι απλήρωτοι επι μήνες ναυτικοί, τα υπερήλικα και κακοσυντηρημένα πλοία που εξυπηρετούν τις γραμμές είναι οι αποδείξεις της πλήρους αποτυχίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
Σήμερα περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε είναι απαραίτητη η συγκρότηση δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών που θα λειτουργεί με εργατικό έλεγχο. Ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής και ικανοποιητική σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ του.

Η «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» στηρίζει τους αγώνες των ναυτικών ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενάντια στην διάλυση του ΝΑΤ και την εφαρμογή του απεργοσπαστικού μηχανισμού που επιχειρείται να επιβληθεί με τα «πλοία ασφαλείας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου