"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Για την εκλογή Προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής

Η «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» με τον εκπρόσωπό της Στρατή Παυλή συμμετείχε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) της 5ης Μαρτίου 2017 με θέμα την εκλογή νέου Προεδρείου και νέας Οικονομικής Επιτροπής. Για μια ακόμα φορά αναδείχθηκε ο αντιδημοκρατικός και γραφειοκρατικός χαρακτήρας του Καλλικράτη και η υποβάθμιση ως τη γελοιοποίηση των διαδικασιών εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής.
Όλα άρχισαν όταν ο προτεινόμενος για τη θέση του προέδρου του Π.Σ. καταψηφίστηκε από αρκετούς συμβούλους της παράταξης κ. Καλογήρου. Εκλέχτηκε οριακά στην πρώτη ψηφοφορία, με τη στήριξη της παράταξης του κ. Γιακαλή και συμβούλων της αντιπολίτευσης. Η «Ανταρσία στο Αιγαίο» ψήφισε λευκό. Στη συνέχεια οι περισσότεροι σύμβουλοι της κ. Καλογήρου καταψήφισαν τον προτεινόμενο για τη θέση του αντιπροέδρου Κώστα Γαννιάρη, από την παράταξη του κ. Γιακαλή με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί στην πρώτη ψηφοφορία. Αυτό προκάλεσε την οργή του κ. Γιακαλή που απέσυρε την υποψηφιότητα για την θέση του αντιπροέδρου. Χωρίς υποψήφιο η διαδικασία οδηγήθηκε σε αδιέξοδο με αντεγκλήσεις μεταξύ της παράταξης της κ. Καλογήρου και συμβούλων της αντιπολίτευσης. Μετά από ώρες η παράταξη της κ. Καλογήρου, προχώρησε μόνη της στην εκλογή αντιπροέδρου (κ. Γαννιάρη) από την παράταξη του κ. Γιακαλή, μετά την αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Ο εκπρόσωπος της «Ανταρσία στο Αιγαίο» δεν συμμετείχε στην εκλογή αντιπροέδρου, αρνούμενος να νομιμοποιήσει τη διαδικασία εκλογής, ενός υποψηφίου, που είχε ήδη δηλώσει την απόσυρσή του. Για τη θέση του Γραμματέα υπερψηφίστηκε εκπρόσωπος από την παράταξη της κ. Καλογήρου, καθώς δεν προτάθηκε υποψήφιος από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η «Ανταρσία στο Αιγαίο» ψήφισε λευκό.  Η διαδικασία εκλογής μελών της Οικονομικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα. Εκλέχτηκαν 4 μέλη με τους αναπληρωτές τους από την συμπολίτευση. Από ένα μέλος με τον αναπληρωτή τους εξέλεξαν η παράταξη Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή και η Λαϊκή Συσπείρωση, που αυτοπροτάθηκαν.

Η «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» δεν πρότεινε υποψήφιο για καμία θέση και ψήφισε λευκό σε όλες τις ψηφοφορίες. Πέρα από την άβυσσο πολιτικών θέσεων που μας χωρίζει από την παράταξη της κ. Καλογήρου, δεν μπήκαμε σε παζάρι θέσεων και ανταλλαγής ψήφων ούτε με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Για εμάς δεν υπάρχουν αυταπάτες. Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το κατεξοχήν όργανο επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου σε περιφερειακό επίπεδο. Δεν είναι όργανο επίλυσης των λαϊκών προβλημάτων, έχει στόχο την εξασφάλιση της απρόσκοπτης κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η «Ανταρσία στο Αιγαίο» συμμετέχει σε αυτό ως μαχητική εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου