"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Πρώτο σχόλιο για το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών της 26ης Μάη


Το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών στο Βόρειο Αιγαίο εκφράζει τον συνολικό αρνητικό συσχετισμό, που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία. Τίποτα καλό δεν μπορούν να περιμένουν οι νησιώτες, από το πέρασμα στο δεύτερο γύρο των δύο υποψηφίων του φιλελεύθερου δεξιού και ακροδεξιού χώρου. Κύρια ευθύνη για την αρνητική αυτή εξέλιξη έχουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που από τη θέση της κυβέρνησης εφάρμοσαν καθαρά νεοφιλελεύθερες πολιτικές, διασύροντας και δυσφημίζοντας την αριστερά, με την οποία δεν έχουν εδώ και χρόνια καμία σχέση.
Τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών  της 26ης Μάη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου επιβεβαίωσαν την ενίσχυση των δυνάμεων της δεξιάς και της ακροδεξιάς που παρατηρείται στο πολιτικό σκηνικό στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη. Τα αριστερά ψηφοδέλτια κινήθηκαν σε χαμηλά ποσοστά. «Πλήρωσαν» σε μεγάλο βαθμό το διασυρμό της Αριστεράς αλλά και την απάνθρωπη και απαράδεκτη διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο είναι θετικό, πως όλα εκπροσωπούνται στο περιφερειακό συμβούλιο.
Χωρίς να εθελοτυφλούμε και να υποτιμούμε τον αρνητικό, για τα λαϊκά και εργατικά στρώματα συνολικό πολιτικό συσχετισμό, δε μπορούμε παρά να εκφράσουμε την άποψή μας, ότι η αντικαπιταλιστική αριστερά αποτελεί ένα υπαρκτό, μάχιμο και πολιτικά υπολογίσιμο ρεύμα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως και σε όλη την Ελλάδα. Η “Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά” εξέλεξε έναν περιφερειακό σύμβουλο. Παρά τις απώλειες που υπέστη σε ποσοστά και ψήφους, έδειξε ικανοποιητική αντοχή. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες (κυρίως γραφειοκρατικές και οικονομικές) καθ' όλη την προεκλογική περίοδο και ανταπεξήλθαμε με τη βοήθεια των φίλων και των μελών μας.
Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, θα είμαστε η μαχητική αντιπολίτευση μέσα στο συμβούλιο. Θα είμαστε το αυτί και το μάτι και κυρίως η φωνή του εργατικού και λαϊκού κινήματος, των φτωχομεσαίων  αγροτών, επαγγελματιών και επιστημόνων. Θα συμβάλουμε στο συντονισμό και την ανάπτυξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται και έπονται. Παράλληλα, θα είμαστε στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στο αντιφασιστικό κίνημα, στο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, στο κίνημα για την υπεράσπιση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, των ελεύθερων δημόσιων χώρων και του περιβάλλοντος. Στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών καλούμε σε καταψήφιση και των δύο «μονομάχων». Δεν επιλέγουμε διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής, ετοιμαζόμαστε για τους αγώνες της επόμενης μέρας.
Τις επόμενες ημέρες οι τοπικές επιτροπές της “Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά” θα συνεδριάσουν για να εκτιμήσουν με κριτική και αυτοκριτική διάθεση το εκλογικό αποτέλεσμα. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους τους συντρόφους/φισσες και τους φίλους/ες, που στήριξαν την προσπάθεια μας, πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιο, συμμετείχαν και έδωσαν τη μάχη μαζί μας. Επίσης όλους/ες εκείνους/ες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, θεωρώντας την παρουσία μας στο περιφερειακό συμβούλιο θετική και χρήσιμη για το λαό. Με όλους αυτούς και όλες αυτές θα επιδιώξουμε να συμπορευτούμε στους αγώνες που έρχονται.


1 σχόλιο:

  1. Το όνομά μου είναι Leonidas Nefeli, παντρεύτηκε για πάνω από 6 χρόνια και ήταν τρομερό γιατί ο σύζυγός μου πραγματικά εξαπάτησε για μένα και έψαχνε για διαζύγιο, καταρρίψαμε πριν από ένα χρόνο και επέστρεψα μετά από τόσους λόγους για ωραία αγάπη δώρα. Αγαπώ τον σύζυγό μου τόσο πολύ που δεν υπάρχει ώρα της ημέρας, όταν δεν σκέφτομαι γι 'αυτόν, είναι ένας κόσμος για μένα, τον εκτιμώ με τον ίδιο τρόπο. να μην μπορώ να κάνω τίποτα για να τον βλάψω ή να τον κάνει να αισθάνεται λυπημένος. Βρήκα ένα ιστολόγιο στο blog Μια μαρτυρία που ονομάζεται "Osawe jennifer" στο Διαδίκτυο, πώς αποκατέστησε την μεγάλη καταπιεσμένη μεγάλη ιέρεια του ναού της προίκας, τον πρώην σύζυγό της στο σπίτι μετά από 3 ημέρες αγάπης. Έχω διαβάσει τόσα πολλά διαφορετικά μετα-σχόλια σχετικά με τις αμηχανίες Οι μεγάλες δυνάμεις βοήθησαν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την απόσταση, έφεραν πρώην αγάπη και βοήθησαν στην επίλυση του διαζυγίου και οι ξεχωριστοί λογαριασμοί επέστρεψαν από αγάπη και δημιούργησαν ευτυχισμένους ανθρώπους στη σχέση. Πρέπει να είμαι 100% σίγουρος, οπότε προσπάθησα και έστειλε ένα μήνυμα επικοινωνίας στο doctorosagiede75@gmail.com ή whatsapp +2349014523836 και απάντησε αμέσως και του είπα την ιστορία μου και μου έδωσε μόνο 2 ημέρες για να ρίξει ένα ξόρκι τη νύχτα ήταν πίσω και ικέτευσε για συγχώρεση, πόσο υπέροχο και αξιόπιστο ήταν το έργο του. Εάν κάποιος έχει παρόμοια προβλήματα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο e-mail του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή