"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Αλληλεγγύη στην νηπιαγωγό Στέλλα Σωτηριάδου


Η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Ραχών Στέλλα Σωτηριάδου, έκανε μια πολιτική επιλογή:  μπροστά στην εντολή της διοίκησης να δημιουργήσει ομάδες αυτοαξιολόγησης στο σχολείο της, με δεδομένη την άρνηση του συλλόγου διδασκόντων και ενάντια σε αυτή, επέλεξε να παραιτηθεί από τη θέση της προϊσταμένης. Επέλεξε να στηρίξει έμπρακτα την άποψη της, τις συναδέλφους της στο σύλλογο και τα παιδιά του σχολείου παραιτούμενη, έτσι ώστε να μην εξαναγκαστεί να βοηθήσει στην εφαρμογή της «αξιολόγησης». Της «αξιολόγησης» που οδηγεί μαθηματικά σε  κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών , κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Όμως ο προϊστάμενος  Α΄βάθμιας εκπαίδευσης  Σάμου κ. Π. Ζαβουδάκης ως εντεταλμένο όργανο της κυβέρνησης δεν ικανοποιήθηκε με  την παραίτηση της νηπιαγωγού από τη θέση της διευθύντριας - η οποία ακόμα δεν έχει συζητηθεί στο αρμόδια όργανο (ΠΥΣΠΕ  Σάμου) -  και την εγκαλεί πλέον για «άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας» και για «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος»!
Να γνωρίζει ο κ. Ζαβουδάκης, και κάθε επίδοξος κουκουλοφόρος καθώς  και η κυβέρνηση  πως δεν θα μείνουμε θεατές στο ανθρωποκυνηγητό όσων εργαζομένων, πιστών στις αρχές τους, ορθώνουν το ανάστημα τους. Θα σταθούμε δυναμικά δίπλα τους με κάθε τρόπο. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ 
ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ


Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΪΔΕΥΣΗΣ 
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου