"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους εφοπλιστές




Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπαναχωρεί από την πάγια θέση της Αριστεράς για δημόσιο φορέα ακτοπλοΐας και αεροπορίας στο Αιγαίο. Σε άρθρο του ο Π. Λαμπρόπουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την κ. Αγλαΐα Κυρίτση, μιλάει για «ένα ολοκληρωμένο σύστημα μεταφορών, που θα περιλαμβάνει όλα τα τοπικά μέσα και υποδομές και τις μεταξύ τους συνεργασίες στο Αιγαίο».  Διευκρινίζει πως είναι αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση λιμανιών και αεροδρομίων. Δεν κάνει όμως την ίδια διευκρίνιση ενάντια στην επιχειρηματική δράση του μεγάλου κεφαλαίου στις αερομεταφορές και στην ακτοπλοΐα.
Οι νησιώτες λοιπόν θα παραμένουν όμηροι των εφοπλιστών και των ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών και με κυβέρνηση της αριστεράς! Θα συνεχίσουν να έχουν τα ίδια άθλια καράβια, με τα ελάχιστα δρομολόγια και τα ίδια πανάκριβα εισιτήρια. Για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μιλάνε για δημόσιο έλεγχο  των ιδιωτικών εταιρειών, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μιλάνε για δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες, αντί για εθνικοποίηση τους χωρίς αποζημίωση. Ξέχασαν πως η Ολυμπιακή αεροπορία πουλήθηκε με σκανδαλώδη τρόπο και εξευτελιστική τιμή στον ιδιώτη ανταγωνιστή της, όπως ξέχασαν πως οι τράπεζες παραμένουν ιδιωτικές παρά την κρατική χρηματοδότηση τους με πάνω από 200 δισ. τα τελευταία 5 χρόνια. Όλα αυτά είναι απόρροια της υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους κανόνες υπέρ της αγοράς που αυτή επιβάλλει.
Εμείς προτείνουμε άμεσα έναν δημόσιο φορέα ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών, που θα λειτουργεί με εργατικό και λαϊκό έλεγχο και θα προκύψει από την απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση του ακτοπλοϊκού και αεροπορικού στόλου και από νέα πλοία που μπορεί να κατασκευάσει μια κρατική ναυπηγική βιομηχανία.

Στο εργαζόμενο λαό αξίζει μια άλλη αριστερά, μπροστάρης σε ένα αναγεννημένο και ανατρεπτικό λαϊκό κίνημα. Που δεν θα φοβάται να συγκρουστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και το μεγάλο κεφάλαιο. Που δεν θα παραιτείται από τις διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος και δεν θα στρογγυλεύει τις θέσεις της, για να γίνει αποδεκτή από τους ξένους επικυρίαρχους και την εγχώρια άρχουσα τάξη. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά που να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια σε κάθε Περιφερειακή Διοίκηση εξυπηρέτησης της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ιδιωτικών συμφερόντων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου