"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΣΤΗΡΙΞΗ της 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ, 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από την τελευταία εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ, δεν έχει λήξει ακόμα η ΣΣΕ που υπογράφτηκε, αυτή που δήθεν εξασφαλίζει τους εργαζομένους και  τις θέσεις εργασίας τους,  και εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ το διευθυντικό δικαίωμα όπως και το αξιολόγιο –ποινολόγιο, ενώ θα επανέρχονταν σε ισχύ τα μισθολογικά κλιμάκια.
Τα εργατικά ατυχήματα συνεχίζονται, οι Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας είναι ανύπαρκτες στα τεχνικά τμήματα, οι εργολάβοι στη συντήρηση του δίκτυου λειτουργούν ως συνεργάτες, αφού ουσιαστικά τα υλικά παρέχονται από τον ίδιο τον ΟΤΕ.
Οι συνθήκες εργασίας στα Καταστήματα και στα call centers γίνονται όλο και χειρότερες για τους εργαζόμενους, με μισθούς πείνας της τάξης των 500€ σε αντίθεση με τις συνθήκες εργασίας και τις απολαβές των δ/κων στελεχών που ανέρχονται σε δυσθεώρητα μεγέθη (Γεν. Διευθυντές 500.000 €, Διευθυντές 100.000 € κ.λ.π.)  . 
Όλα αυτά τα χρόνια η D.T. συμπεριφέρθηκε σαν αυτοκράτορας,  πούλησε όλες τις θυγατρικές στα Βαλκάνια, πούλησε τον μοναδικό δορυφόρο HELLAS SAT, μετέφερε έργο (πχ μηχανογραφικό) στο εξωτερικό, μοίρασε το δίκτυο σε εταιρείες εργολαβικές ,κατήργησε την μονιμότητα, καθιέρωσε το αξιολόγιο, υπέγραψε ΣΣΕ ακόμα και με αυξήσεις από 0% μέχρι  1,5%,  ελαχιστοποίησε  το προσωπικό και το εργασιακό κόστος, έκλεισε πάνω από 200 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.  Όμως συνεχίζει  να τρομοκρατεί τους εργαζομένους με την δαμόκλεια σπάθη της εθελουσίας εξόδου ενώ σχεδιάζει την δημιουργία τριών τουλάχιστον θυγατρικών δουλεμπορικών εταιρειών όπως η e–value της Cosmote που μεταξύ των άλλων λειτουργεί και σαν «εισπρακτική» εταιρεία. Μέτρα που στόχο έχουν την αύξηση της κερδοφορίας και κατά συνέπεια μείωση του εργασιακού κόστους.
Οι ψεύτικες ηρωικές ανακοινώσεις, οι πύρινοι λόγοι και οι παληκαρισμοί της ΟΜΕΟΤΕ φτάνουν μέχρι την Ρόδο και την Καλαμάτα και χάνονται στον 13ο όροφο της Διοικήσεως  στο κτίριο του Αμαρουσίου.
Για τους εργαζόμενους/ες όμως ο δρόμος είναι ένας. Ο δρόμος του αγώνα.
Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, στηρίζει την απεργία αυτή.
ü    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  19 ΚΑΙ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ü    ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ    
ü    ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ü    ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΕΣ
ü    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ü    ΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
ü    ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου