"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Δήλωση του επικεφαλής της Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά Νίκου Μανάβη για την υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου



Αργά το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι επιδόθηκε το βούλευμα σε 58 κατηγορουμένους για το συνολικό σκάνδαλο της χρεοκοπίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες μεταξύ των  κατηγορουμένων φαίνεται να είναι σημερινοί αιρετοί σε όργανα του τοπικού κράτους (σ.σ. Δήμο και Περιφέρεια). Ενδεχόμενα κάποιοι από τους κατηγορουμένους για την υπόθεση αυτή θα είναι υποψήφιοι εκ νέου στις εκλογές, για τα όργανα του τοπικού κράτους, που θα γίνουν τον προσεχή Μάη.
Το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου έχει ως συνέπεια πάνω από 6.000 συμπολίτες μας να χάσουν τα χρήματα που είχαν επενδύσει για την δημιουργία της. Η αποκάλυψη όλων των διαστάσεων του σκανδάλου είναι μείζον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό ζήτημα για την κοινωνία της Λέσβου, όπως και για τις κοινωνίες της Λήμνου και της Χίου.
Μπροστά στις κρίσιμες εκλογικές μάχες που έρχονται, οι κάτοικοι της Λέσβου και των άλλων νησιών δικαιούνται να γνωρίζουν τα ονόματα των κατηγορουμένων και με γνώμονα αυτό να επιλέξουν τους υποψηφίους που θα στηρίξουν.
Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά δηλώνει ότι το τεκμήριο της αθωότητας που ισχύει για κάθε κατηγορούμενο (και το οποίο σεβόμαστε) δεν μπορεί να θεωρείται ανώτερο της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.  Οι Εισαγγελικές αρχές οφείλουν με δική τους απόφαση είτε να δώσουν στην δημοσιότητα το σύνολο των ονομάτων των κατηγορουμένων, είτε όσων είναι εκλεγμένοι σε θέσεις αιρετών και όσοι έχουν δηλώσει ότι πρόκειται να διεκδικήσουν την εκλογή τους στους Δήμους και την Περιφέρεια. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία οι εκλεγμένοι εκπίπτουν των αξιωμάτων που κατέχουν ή σε αυτά στα οποία θα εκλεγούν. Επίσης καλούμε τους επικεφαλής των συνδυασμών όλων των βαθμίδων του τοπικού κράτους να γνωστοποιήσουν αν στα ψηφοδέλτια τους περιλαμβάνονται κατηγορούμενοι για αυτή την υπόθεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου