"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Ανταρσία στο Αιγαίο, ο Νίκος Μανάβης


Το κείμενο της διακήρυξης διαμορφώθηκε μέσα από τις εσωτερικές οργανωτικές διαδικασίες του σχήματος σε όλα τα μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Αποτελεί το καταστάλαγμα της πολιτικής δράσης που ανέπτυξαν τα μέλη και οι φίλοι της Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά τα προηγούμενα χρόνια στο εργατικό κίνημα, στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, αλλά και στα κινήματα για την υπεράσπιση της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των φτωχομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και επιστημόνων που ζουν και εργάζονται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Οι μάχες αυτές δόθηκαν μέσα από τα κατά τόπους συνδικαλιστικά όργανα, αλλά και μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η βαθιά οικονομική κρίση του καπιταλισμού, τα τύμπανα του πολέμου που χτυπούν πάνω από τα νησιά μας και η συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση μας βάζουν μπροστά σε ένα δίλλημα. Όλες και όλοι καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο:  Ή την καπιταλιστική βαρβαρότητα που διασφαλίζει τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών και θάνατο, πόνο και αίμα για τους λαούς ή ένα μαχητικό κίνημα εργαζομένων, φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων, νεολαίας, προσφύγων, μεταναστών και ανέργων. Εμείς, επιλέγουμε ένα κίνημα που συνεχίζει την παράδοση των λαϊκών αγώνων στον τόπο μας και παλεύει για την ανατροπή της καπιταλιστικής επίθεσης, για μια ανθρώπινη κι ελεύθερη διαβίωση στα νησιά μας με ειρήνη και φιλία χωρίς φόβο, μισαλλοδοξία, ρατσισμό και σεξισμό.

Εκλογικός μας στόχος είναι η ενίσχυση της Ανταρσία στο Αιγαίο σε ποσοστά και έδρες, ώστε η φωνή των κινημάτων να είναι πιο ισχυρή μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αλλά και για να έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε φρένο στις αντιλαϊκές πολιτικές που θα εφαρμόσει η επόμενη Περιφερειακή Αρχή από όποιες παρατάξεις κι αν σχηματιστεί. Το ψηφοδέλτιο μας έρχεται να εκφράσει τον κόσμο του κινήματος, τον κόσμο που αγωνίζεται για να έχει μια αξιοβίωτη ζωή στα νησιά μας, τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου.


Με επικεφαλής τον δημοσιογράφο – ελαιοπαραγωγό Νίκο Μανάβη

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» σε αυτές τις εκλογές είναι ο σύντροφος Νίκος Μανάβης. Είναι δημοσιογράφος που μετράει 22 χρόνια δουλειάς σε τοπικά και πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ Καβάλας.  Επαγγελματικά έχει εξειδικευθεί στο οικονομικό ρεπορτάζ και ιδιαίτερα στους τομείς του αγροτικού, του ναυτιλιακού και του τουριστικού ρεπορτάζ.
Συμμετείχε στην συγκρότηση του Νέου Αριστερού Ρεύματος το 1990, του οποίου είναι μέλος έως σήμερα. Ως σπουδαστής συμμετείχε στην ίδρυση της ΕΑΑΚ. Με την επιστροφή του στην Μυτιλήνη συμμετείχε στην έκδοση της πρώτη τοπικής εφημερίδας της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, ‘’Το Ρήγμα’’. Ήταν υποψήφιος βουλευτής Λέσβου στα ψηφοδέλτια της Μαχόμενης Αριστεράς, του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε σειρά βουλευτικών εκλογών και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις κινηματικές δράσεις στις οποίες δραστηριοποιούνται οι δυνάμεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Αξιόλογη είναι και η συνδικαλιστική του δράση, καθώς είναι εργασιακός εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ στο Βόρειο Αιγαίο και αντιπρόσωπος στην γενική συνέλευση της ΠΟΕΣΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου