"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Μάχη ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2011

Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καλεί σε μάχη ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που ετοιμάζουν το ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Καθώς προβλέπει 500 εκατ. ευρώ λιγότερα για Περιφέρειες και Δήμους του Καλλικράτη, σηματοδοτεί μια νέα, μεγαλύτερη λεηλασία για το λαϊκό εισόδημα και τις κοινωνικές ανάγκες για την επόμενη χρονιά, αλλά και μια νέα επιδρομή με αυξήσεις φόρων σε δημοτικό-περιφερειακό επίπεδο.
    Μπροστά σε αυτά Γιακαλής-Βογιατζής σιωπούν, γιατί ουσιαστικά συναινούν. Οι υποψήφιοι των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν θα διστάσουν να «αναπληρώσουν» τις απώλειες από τον προϋπολογισμό με καταλήστευση του εισοδήματος εργαζομένων και φτωχομεσαίων αγροτών σε τοπικό επίπεδο (δημοτικά τέλη, λογαριασμοί νερού κλπ).
    Ο προϋπολογισμός που συζητιέται αποκαλύπτεται πιο άγρια αντεργατικός ακόμα και από το Μνημόνιο. Ο αρχικός στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ, αναπροσαρμόσθηκε στα επίπεδα του 7% (16,3 δισ. ευρώ περίπου). Ο στόχος αυτός αναμένεται να επιτευχθεί με νέα φοροεπιδρομή, κυρίως μέσω της αύξησης του ΦΠΑ στα είδη καθημερινής κατανάλωσης της λαϊκής οικογένειας (από 11% στο 13%), αλλά και της απογείωσης της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, που θα εξισωθεί με αυτή του πετρελαίου κίνησης. Έτσι, ενώ το Μνημόνιο προέβλεπε για το 2011 φορολογικά έσοδα 53,4 δισ. ευρώ, το προσχέδιο προϋπολογισμού μιλά για 54,8 δισ. ευρώ.
Η περικοπή των μισθών, το νέο ενιαίο φτωχολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το άγριο τσεκούρωμα στις δαπάνες για Εκπαίδευση, Υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες έρχονται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων.
-Μαύρο λοιπόν στους υποψηφίους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ και ΔΝΤ
-Να μετατρέψουμε με την ψήφο και τους αγώνες μας τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου σε ναρκοπέδιο για την κυβέρνηση, την πολιτική του μνημονίου και κάθε αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου