"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Μας προκαλούν; Θα τους περιμένουμε...

Όλοι στην προεκλογική “αναπτυξιακή” περιοδεία των Μενδώνη, Θεολογίτου, Τσουρή τη Δευτέρα στη Χίο, να τους δώσουμε το “καλωσόρισμα” που τους αρμόζει...


Είναι τουλάχιστον προκλητικό στην εποχή του Μνημονίου των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΝΤ-ΕΕ και των αντεργατικών ρυθμίσεων, των περικοπών, των απολύσεων, της ανεργίας και της φοροεπιδρομής στο λαϊκό εισόδημα, να ξοδεύονται τεράστια ποσά για να οργανώνονται φιέστες για εγκαίνια (του Βυζαντινού Μουσείου στο Τζαμί καλή ώρα) και εγκρίσεις κονδυλίων για άλογα και αγάλματα (βλ. άγαλμα Πλαστήρα).


Με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού (ΥΠΠΟΤ) να εργάζονται σε άθλιες συνθήκες εργασίας, με βρωμιά, δυσοσμία, σάκους απορριμμάτων, περιττά έπιπλα, παρατημένα μηχανήματα νερού και άδεια μπουκάλια, στους διαδρόμους που κινούνται πολίτες και Υπάλληλοι. Με γραφεία και τουαλέτες που καθαρίζονται 1 φορά κάθε 10 μέρες, πολλές φορές και αργότερα και αρκετά κρούσματα λοιμώξεων. Με τις ελάχιστες καθαρίστριες που έχουν απομείνει να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά να μην επαρκούν ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πέραν των καθηκόντων τους ασκούν πλέον και καθήκοντα καθαριστών – στριών. Με τους εργαζόμενους να καλύπτουν με δικά τους έξοδα τις δαπάνες υλικών καθαριότητας (χαρτιά υγείας, σαπούνι για το πλύσιμο χεριών, απορρυπαντικά κ.α.), αρκετές δε φορές καλύπτουν και δαπάνες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση έργων της Υπηρεσίας, όπως για αναλώσιμα υλικά, οδοιπορικά, ακόμα και χρήση των προσωπικών τους κινητών για υπηρεσιακές ανάγκες μιας και τα τηλέφωνα στις υπηρεσίες τους δεν λειτουργούν(βλ. Σουλτάνη), σε μια περίοδο περικοπών στους μηνιαίους μισθούς «έκπληξη».


Είναι προκλητικό την ίδια στιγμή που, καθ’ ομολογία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΤ, δεν υπάρχουν χρήματα, να πραγματοποιούνται ανακαινίσεις στα γραφεία της Ηγεσίας του ΥΠΠΟΤ, ενώ στις Διευθύνσεις του ίδιου κτηρίου και των περιφερειακών επικρατούν άθλιες συνθήκες. Παράλληλα στην Ακρόπολη να προπηλακίζονται, να ψεκάζονται με δακρυγόνα και χημικά και να συλλαμβάνονται συμβασιούχοι εργαζόμενοι που κινητοποιούνται (ιδού η αντίληψή της εκάστοτε αστικής και σοσια-ληστρικής εξουσίας για τον πολιτισμό), επειδή δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα μηνών και σύντομα θα πεταχτούν στο δρόμο στα πλαίσια της πλήρους απαξίωσης και διάλυσης του δημοσίου τομέα που επιχειρούν οι κυβέρνησεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (βλ. κατάσταση σε παιδεία, υγεία, μεταφορές) εδώ και χρόνια προκειμένου να δώσουν βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.


Καλά θα κάνουν η κα. Μενδώνη και οι της ίδιας συνομοταξίας (γαλαζοπράσινοι) φίλοι της να το σκεφτούν καλύτερα πρωτού ξαναψεκάσουν εργαζόμενους που παλεύουν για αυτά που δικαιούνται, για αυτά που τους κλέβουν, για τις ζωές τους τις ίδιες. Καλό επίσης θα ήταν να το ξανασκεφτούν πρωτού αποφασίσουν να οργανώσουν φιέστες και επισκέψεις που θυμίζουν προεκλογικές περιοδείες, για να επιδείξουν δήθεν έργο και “ανάπτυξη” (απορίας άξιο τι είδους ανάπτυξη αφορά των 90000 ευρώ άλογο του Πλαστήρα). Γιατί θα πρέπει να τα ξανασκεφτούν όλα αυτά; Γιατί εμείς θα τους περιμένουμε. Οι αναβολές από μέρα σε μέρα της επίσκεψής τους, καθώς και οι δήθεν αόριστες για την ημερομηνία ανακοινώσεις της επίσκεψής τους δεν θα τους σώσουν. Εκεί απέναντί τους θα είμαστε και θα τους περιμένουμε με όλο τον αγωνιζόμενο κόσμο της Χίου, που βαρέθηκε πια να τον κοροϊδεύουν και να του πίνουν το αίμα.





ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου