"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ο σωστός πολιτικός...

...άλλοτε φοράει μπλέ, άλλοτε πράσινα κι άλλοτε φοράει τον μανδύα Νέας Αντίληψης κι ας πηγαίνει χέρι – χέρι με τους προηγούμενους. Κάνει και ξανακάνει ακίνδυνες ερωτήσεις στη βουλή για τις εντυπώσεις, μα δίχως ο κόσμος ποτέ να παίρνει πραγματικές απαντήσεις και να βλέπει κάτι να αλλάζει.

Σε κάθε προεκλογική περίοδο και μόνο τότε, ξαφνικά θυμάται τα προβλήματα του τόπου μας και έχει άποψη για τα πάντα προκειμένου να γίνεται μαϊντανός στα Μέσα. Δεν λερώνει το κουστούμι του, μα ούτε χαλάει πολύ και τα παπούτσια του στο δρόμο. Εκδίδει έντυπα και εφημερίδες (γιατί λεφτά και “χορηγίες” πάντα υπάρχουν-βρίσκονται για δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση). Και βέβαια ο σωστος πολιτικός πάντα τηρεί τους νόμους και το σύνταγμα ..όταν δεν είναι για σκάνδαλα.


Θεσπίζει κι επικυρώνει στα θερινά τμήματα τη βουλής, για να ξεζουμίζει τον εργαζόμενο, μα και για να κάμπτει τις αντιδράσεις, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι οι διαδηλωτές (ναι, ακόμα και οι “ειρηνικοί”) θα χαρακτηρίζονται τρομοκράτες, αφού το να αντιστέκεσαι και να διαμαρτύρεσαι όταν σου λέει η πολιτεία να κατεβάσεις τα παντελόνια σου, θεωρείται ότι «... ζητάς να εξαναγκάσεις παρανόμως δημόσια αρχή σε πράξη ή παράλειψη». Ο σωστός πολιτικός κόβει και ράβει τα πάντα στα μέτρα του.


Γιατί εμείς είμαστε και θα παραμείνουμε λάθος πολιτικοί;


Γιατί εμείς δεν τυγχάνουμε τις εύνοιας των ΜΜΕ. Γιατί δεν έχουμε “χορηγίες” και σκάνδαλα στην πλάτη μας, ούτε γνωρίζουμε από κοπτοραπτική. Δεν κρυβόμαστε πίσω από κουστούμια και γραβάτες, μα λιώνουμε τις σόλες των παπουτσιών μας σε απεργίες και διαδηλώσεις. Δεν μας νοιάζουν οι καρέκλες και τα γραφεία (κομματικά και μη). Δεν παίρνουμε παχυλούς μισθούς για να κάνουμε πολιτική, μόνο ψίχουλα για να δουλεύουμε.. (όχι τον κόσμο όπως κάνουν εκείνοι, μα στις δουλειές μας).


Είμαστε λάθος πολιτικοί, γιατί ποτέ δεν έχουμε “υπεύθυνες” στάσεις, ποτέ δεν θα πάρουμε συγχαρητήρια μέσα στη βουλή, μα και γιατί διαδηλώνουμε και συγκρουόμαστε όταν μας πίνουν το αίμα.


Τι κι αν μας βαράν κι αν μας ψεκάζουν σαν κατσαρίδες οι δυνάμεις καταστολής του κράτους τους, εμείς εξακολουθούμε να γινόμαστε ενοχλητικοί και να τους χαλάμε τη γιορτή.


Είμαστε λάθος πολιτικοί γιατί ακόμα στεκόμαστε όρθιοι και παλεύουμε, δεν σκύβουμε.


Γιατί ακόμα πολεμάμε να ανατρέψουμε ένα σύστημα που μας τρώει τις ζωές και ξεσκίζει τις σάρκες μας. Γιατί παλεύουμε για ένα καλύτερο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, ένα κόσμο που θα χωράει τις ανάγκες μας, έναν κόσμο που δεν θα χωράει «σωστούς πολιτικούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου