"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Εποχές χούντας στη Λάρισα: καλούν αγωνιστές στο τμήμα για “υπόθεσή τους”

Δελτίο τύπου της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία:

Την ώρα που ανακοινώνονται αυξήσεις φωτιά στις τιμές των διοδίων, κάποιοι «εγκέφαλοι» της ΕΛΑΣ προχωρούν σε ενέργειες τρομοκράτησης αγωνιστών του κινήματος κατά των διοδίων.

Καλούν τηλεφωνικά(!) τον υποψήφιο στις περιφερειακές εκλογές με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νίκο Ταλαχούπη να περάσει από το τμήμα, θυμίζοντας εποχές χούντας. Χωρίς καμιά μήνυση ή εισαγγελική παραγγελία διενεργούν έρευνα για «δήθεν αξιόποινες πράξεις που μπορεί να τελέστηκαν» κατά την διαμαρτυρία που έγινε στα διόδια στις 6 Ιούνη και στην οποία καλούσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και οι επιτροπές κατά των διοδίων και το σωματείο αυτοκινητιστών Θεσσαλίας.

Το θράσος τους δεν έχει όρια, οδηγώντας τους σε ταύτιση με τα παράνομα συμφέροντα μιας ιδιωτικής εταιρείας, λες και αποτελούν μισθοφορικό παράρτημά της (την ώρα που ακόμα και μέλη τους αστυνομικοί, τάσσονται ενάντια στα χαράτσια που επιβάλλονται σε όλους τους δρόμους της χώρας μας).

Φαίνεται πως την εποχή του μνημονίου κάποιοι δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα και οδηγούνται σε ενέργειες πέρα από κάθε λογική και «νομιμότητα». Τους δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να σταματήσουμε την προσπάθειά μας για γκρέμισμα των διοδίων και για καθιέρωση ελεύθερης διέλευσης από τους δρόμους για τους οποίους πληρώνουμε επί χρόνια. Ούτε οι νέοι «τρομονόμοι» , ούτε ενέργειες βγαλμένες από τις πιο σκοτεινές εποχές της ιστορίας μας μπορούν να σταματήσουν το δίκαιο αγώνα μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και ανέργους αυτής της χώρας να μη φοβηθούν, να συνεχίσουν την ΑΝΤΑΡΣΙΑ κατά των διοδίων και συνολικά κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Μόνη λύση απέναντι στον αρμαγεδώνα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και οι συνοδοιπόροι τους είναι η ανυποχώρητη πάλη και προάσπιση των αγωνιστών.

Περιμένουμε τέλος από τους λαλίστατους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους της περιοχής μας να πάρουν θέση για το αίσχος των διοδίων και της προσπάθειας φίμωσης και τρομοκράτησης αγωνιστών.

Καλούμε την Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Λάρισα, 7/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου