"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Μονόδρομος η μαζική συμμετοχή στην απεργία του δημόσιου τομέα την Πέμπτη 7 Οκτώβρη


Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καλεί τους δημόσιους υπάλληλους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία του δημόσιου τομέα την Πέμπτη 7 Οκτώβρη. Το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και ο προϋπολογισμός του Μνημονίου αποτελούν τη νέα φάση της επίθεσης ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ στον κόσμος της εργασίας. Η επιτυχία της απεργίας της Πέμπτης είναι προϋπόθεση για μια αντεπίθεση των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική του κοινωνικής λεηλασίας και οπισθοδρόμησης.
Η επιτυχία αυτού του αγώνα προϋποθέτει και συγκεκριμένο στρατηγικό στόχο, κόντρα στην πολιτική της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους που είναι η αφετηρία της αντιλαϊκής. Και αυτός ο στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η παύση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από την ΟΝΕ και το ευρώ, η εθνικοποίηση των τραπεζών και η ρήξη με την ΕΕ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να σταματήσει το κοινωνικό πισωγύρισμα.
Αυτά τα αναγκαία βήματα απαιτούν και ρήξη με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που λειτουργούν σαν εχθρός των εργαζόμενων και δουλεύουν για να ηττηθούν οι κοινωνικοί αγώνες. Εξάλλου οι προκάτοχοι τους βρίσκονται στους υπουργούς και τους βουλευτές που μας πουλάνε την την κοινωνία στη συντεχνία τραπεζών-πολυεθνικών-εργοδοτών. Δε θα νικήσουν οι εργαζόμενοι αν δεν πάρουν τα πρωτοβάθμια συνδικάτα στα χέρια τους για να γίνουν ανοιχτά σε κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, δημοκρατικά, μαχητικά και διεκδικητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου