"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται, φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον..." Κ. Βάρναλης "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η κερδοσκοπία απειλεί ανθρώπους και περιβάλλον

Το γεγονός ότι τα τυροκομεία στη Λέσβο είναι απειλή για το περιβάλλον επιβεβαιώνει η Πράξη Βεβαίωσης Παραβάσεων (αριθμός πρωτοκόλλου 1680/20-09-2010) που έφερε στο προσκήνιο το σχετικό δελτίο του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σκαλοχωρίου «Δρυς».
Η λογική που θεωρεί τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος από τα απόβλητα της βιομηχανίας περιττά έξοδα, είναι η ίδια λογική που ισοπεδώνει τους αγροτοκτηνοτρόφους με εξευτελιστικές τιμές αγοράς γάλακτος. Είναι η λογική που θεωρεί ότι το κέρδος προηγείται από τον άνθρωπο και το περιβάλλον, που βρίσκει λογικό να καταστρέφεται η γη μας, να βιώνουν οικονομική ομηρία όσοι παράγουν σε αυτή τη γη, για χάρη των κερδών μια χούφτας βιομηχάνων, μετόχων κλπ.
Συνένοχος σε αυτή την καταστροφική πορεία η πολιτική εξουσία, η ΕΕ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με το νομάρχη Λέσβου Βογιατζή, τον υποψήφιό της για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, που ανέχονται αυτές τις πρακτικές. Η λεγόμενη “πράσινη ανάπτυξη” δεν είναι τίποτα άλλο από την ολοκληρωτική παράδοση των πάντων στο κεφάλαιο. Οι νόμοι και οι κανονισμοί που προστατεύουν τον εργαζόμενο άνθρωπο και περιβάλλον μένουν στα χαρτιά, μπροστά στην προτεραιότητα του κέρδους.
Αυτοί οι μηχανισμοί της συνενοχής είναι που συγκροτούν και τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις περιφερειακές-δημοτικές εκλογές. Για αυτό κάνουν την πάπια για το θέμα, δείχνοντας έτσι ότι ταυτίζονται με την πολιτική της ανοχής απέναντι σε όποια επιχείρηση καταστρέφει το περιβάλλον.
Η Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καλεί σε μαχητική συσπείρωση και αγώνα για να μπει οριστικό τέρμα στην καταστροφή και την υπονόμευση κάθε μέλλοντος για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου